Zdjęcia produktu


Odroczony rozrost (Wydawnictwo Naukowe PWN)

(2014 / 172 / Wydawnictwo Naukowe PWN / Pod red nauk Hans Huber / twarda / 9788301180034)
Komiksy Wydawnictwo Naukowe PWN
Dostepność na dzień 22.12.2024: w magazynie

Promocyjna oferta cenowa:

80,56 zł
Sklep TaniaKsiazka.pl
Przejdź do sklepu Najlepsza oferta w bazie!
Przejdź do sklepu 80,56 zł - najtaniej w bazie!

Prezentowana oferta sklepu TaniaKsiazka.pl jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.

Recenzje i opinie

Opis produktu Odroczony rozrost

Tytuł Odroczony rozrost. Technologia w piekarni Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-01-18003-4 Rok wydania 2014 Warszawa Wydanie 1 ilość stron 176 Format pdf Spis treści Słowo wstępne 9 Autorzy 11 Wykaz skrótów i symboli 12 1. Przepisy prawa żywnościowego a produkcja oparta o kęsy ciasta głęboko mrożonego (W. Seibel) 13 1.1. Prezentacja zagadnienia 13 1.2. Dane handlowe 13 1.3. Objaśnienie pojęć 14 1.4. Produkcja, przechowywanie i dystrybucja 14 1.5. Oznaczenie produktów dla konsumentów 15 1.6. Inne oznaczenia produktów 16 1.7. Wymagane warunki przechowywania 17 1.8. Własna produkcja kęsów ciasta 17 1.9. Podsumowanie 17 Literatura 18 2. Technika odroczonego rozrostu a wypiek chleba i niepokaźnego pieczywa z ciast prowadzonych na drożdżach (J.-M. Brümmer) 19 2.1. Wprowadzenie 19 2.2. Atuty i wady użytkowania kęsów ciasta głęboko mrożonego 21 2.2.1. Potencjalne zalety 21 2.2.2. Potencjalne wady dla zakładu 22 2.2.3. Potencjalne straty jakości artykułu 23 2.3. Podstawowe zasady głębokiego mrożenia ciast 24 2.4. Jakość ascetycznców a tworzenie nowych receptur 25 2.4.1. Mąki pszenne 25 2.4.2. Drożdże piekarskie i zakwas 26 2.4.3. Polepszacze i tłuszcze 27 2.5. Miesienie ciast 28 2.6. Prowadzenie ciast 29 2.7. Garowanie wstępne/ międzygarowanie 29 2.8. Głębokie mrożenie 30 2.9. Czas przechowywania 33 2.10. Rozmrażanie i wypiek 33 2.10.1. Rozmrażanie i wypiek kęsów ciasta bez gary 33 2.10.2. Rozmrażanie i wypiek kęsów ciasta z garą 35 2.11. Jakość wypieczonych bułek 36 2.12. Oczekiwania prawa żywnościowego 38 2.13. Podsumowanie 38 Literatura 41 3. Zasady wytwarzania głęboko mrożonych kęsów z ciast prowadzonych na drożdżach (U. Hanneforth, G. Brack) 43 3.1. Wprowadzenie 43 3.2. Rozgraniczenie pojęć 43 3.2.1. Chłodzone kęsy z ciast prowadzonych na drożdżach (odroczone garowanie) 43 3.2.2. Głęboko mrożone kęsy z ciast prowadzonych na drożdżach (przerwane garowanie) 44 3.2.3. Przechowywanie kęsów ciasta głęboko mrożonego z ciast prowadzonych na drożdżach 44 3.3. Obecność potencjalnych czynników mogących mieć wpływ na produkcję kęsów ciasta głęboko mrożonego z ciast prowadzonych na drożdżach 45 3.3.1. Wpływ czynników technicznych na przebieg procesu produkcji 45 3.3.2. Wpływ elementów na tworzenie receptur 47 3.4. Oddziaływanie na jakość wypieku 47 3.4.1. Wpływ zmian technologicznych na cykl produkcji 49 3.4.2. Wpływ części receptury i zmian w jej składzie 60 3.5. Podsumowanie 65 Literatura 66 4. Głębokie mrożenie ciast a oczekiwania w stosunku do drożdży piekarskich (G. Nitsche) 67 4.1. Wprowadzenie 67 4.2. Objaśnienie pojęć 68 4.3. Głębokie mrożenie kęsów ciasta 69 4.3.1. Wpływ bezkompromisowców 70 4.3.2. Przebieg procesu produkcji 75 4.3.3. Kryteria odnośnie do warunków głębokiego mrożenia 77 4.3.4. Pakowanie i przechowywanie 78 4.3.5. Cykl rozmrażania i garowania 78 4.3.6. Wypiek 79 4.4. Podsumowanie 80 Literatura 80 5. Technika chłodzenia 1 (H.R.H. Jünger) 83 5.1. Jakość i świeżość 83 5.2. Kęs ciasta czy gotowy produkt 84 5.3. Koszty a korzyści 84 5.4. Zainteresowanie ze strony producentów 84 5.5. Gotowe produkty 85 5.6. Przebieg cyklu produkcji 85 5.6.1. Długie prowadzenie kęsów ciasta 85 5.6.2. Odroczone garowanie 86 5.6.3. Przerwane garowanie 86 5.6.4. Produkty gotowe – półzapiek 87 5.6.5. Produkcja bezpośrednia 88 5.7. Mrożenie szokowe 89 5.7.1. Przebieg procesu 89 5.7.2. Sposób progresywnania 89 5.8. Przechowywanie 90 5.9. Planowanie 90 5.9.1. Koncepcja 90 5.9.2. Próby polepszenia jakości a osiągalne konsekwencje 91 Literatura 91 6. Technika chłodzenia 2 – temperatura gazów przy zamrażaniu kęsów ciast (W. Verlende) 93 6.1. Proces zamrażania 94 6.2. Osuszanie 97 6.3. Chłodzenie gazem 99 6.4. Chłodzenie azotem 100 6.5. Chłodzenie dwutlenkiem węgla 100 6.6. Urządzenia kriogeniczne 103 6.6.1. Przypasowanie sposobu działania urządzenia do danego towaru 103 6.6.2. Podsumowanie widocznych właściwości urządzeń kriogenicznych 106 6.7. Który proces produkcji jest właściwy dla danego zakładu? 107 7. Wypiekanie wstępnie garowanego, a następnie mrożonego ciasta (J. Leppig) 111 7.1. Technologia wypiekania w sklepie 111 7.2. Czy postępowa inżynieria komputerowa może pomóc? 119 7.3. Wady i zalety wypiekania produktów mrożonych 124 7.4. Wykaz czynności potrzebnych przy planowaniu własnej stacji wypieku 125 8. Rynek kęsów ciasta (H. Schulz) 129 8.1. Rozwój rynku 129 8.2. Zalety mrożonych ciast i kęsów ciasta 130 8.2.1. Kryteria stawiane przy wytwarzaniu i obróbce produktów 132 8.2.2. Nowe trendy 133 8.2.3. Atuty nowej polityki produkcyjnej 134 8.2.4. Wady nowej polityki produkcyjnej 134 8.3. Propozycja przebiegu procesu produkcji 135 8.4. Perspektywy na przyszłość 136 9. Technologia odroczonego rozrostu przy produkcji pieczywa – wyposażenie zakładów piekarskich (C. Brand) 139 9.1. Garownia samoczynna 139 9.2. Przerwane garowanie/ Odroczone garowanie (GU/GV) 142 9.3. Głębokie mrożenie/ wykorzystanie mroźni 143 9.4. Decyzje do podjęcia na przyszłość 144 9.4.1. Mały zakład produkcyjny 144 9.4.2. Zakład produkcyjny średniej wielkości 145 9.4.3. Obszerny zakład produkcyjny 146 9.5. Podsumowanie 147 10. Sklepy firmowe (G. Heberer) 149 10.1. Więcej niż tylko pomysł 149 10.2. Projekt 151 10.2.1. Produkcja 152 10.2.2. Agregaty chłodnicze 154 10.2.3. Sposoby pakowania 154 10.2.4. Przechowywanie 155 10.2.5. Aspekty finansowe 155 10.2.6. Transport/ dystrybucja 156 10.3. Sprzedaż 157 10.4. Wskazówki poręczne 159 10.4.1. Podstawy wypiekania kęsów ciasta na miejscu w sklepie 160 10.4.2. Sposób obsługi 161 10.4.3. Wskazówki dotyczące wypiekania 162 10.4.4. Plan wypieku 163 10.4.5. Karta produkcji 165 10.4.6. Uwagi końcowe 166 11. Perspektywy na przyszłość (H. Huber) 167 Indeks rzeczowy 169

Dane oraz specyfikacja:

  • Kategoria

    Komiksy
  • Producent

    Wydawnictwo Naukowe PWN
  • ISBN

    9788301180034
  • Oprawa

    Twarda
  • Autor

    Pod red nauk hans huber
  • Wydawnictwo

    Wydawnictwo naukowe pwn
  • Ilość stron

    172
  • Rok wydania

    2014
  • Przecena

    -
  • Opinia użytkowników

    -

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

  • Odroczony rozrost. Technologia w piekarni (sklep TaniaKsiazka.pl)
    80,56 zł Sklep TaniaKsiazka.pl
    Przejdź do sklepu

W naszym rankingu znajduje się 1 promocyjnych ofert w cenie 80,56 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla Odroczony rozrost. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

  • Historia technik budowlanych. tom 1 - tajchman jan, jurecki andrzej

    Zobacz w sklepie Historia technik budowlanych. tom 1 - tajchman jan, jurecki andrzej
    Wydawnictwo Naukowe PWN
    To pierwsza z trzech książek z kolekcji prezentującej z jednej strony metody używane w dawnym budownictwie, z drugiej współczesną wiedzę konserwatorską....
    74,97 zł
  • Komunikowanie śmiercią

    Zobacz w sklepie Komunikowanie śmiercią
    Wydawnictwo Naukowe PWN
    Książka jest pionierskim w skali literatury światowej studium nad medialnym procesem towarzyszącym zgonom ludzi władzy. Autor, w przystępnej...
    58,58 zł
  • Wydawnictwo naukowe pwn Odroczony rozrost

    Zobacz w sklepie Wydawnictwo naukowe pwn Odroczony rozrost
    Wydawnictwo Naukowe PWN
    Tytuł Odroczony rozrost. Technologia w piekarni Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-01-18003-4 Rok wydania 2014 Warszawa...
    80,56 zł
  • The Role of Innovations

    Zobacz w sklepie The Role of Innovations
    WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN
    It is commonly believed that innovations are crucial in company's actovity. The significance of the role that is assigned to the issue of innovation...
    105,83 zł
  • Potencjał innowacyjności sektora administracji publicznej,100KS (1698457)

    Zobacz w sklepie Potencjał innowacyjności sektora administracji publicznej,100KS (1698457)
    Wydawnictwo Naukowe PWN
    W książce podjęto się wyjaśnienia powodów sukcesywnego spadku pozycji Polski w międzynarodowym rankingu progresywności sektora e-government,...
    58,58 zł
  • The Manga Guide Fizyka - Nitta Hideo, Takatsu Keita, Ltd TREND-PRO Co.,100KS (8612064)

    Zobacz w sklepie The Manga Guide Fizyka - Nitta Hideo, Takatsu Keita, Ltd TREND-PRO Co.,100KS (8612064)
    Wydawnictwo Naukowe PWN
    Tytuł The Manga Guide. Fizyka Autorzy Hideo Nitta, Keita Takatsu, nurt-Pro Co Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN Tłumaczenie Małgorzata...
    66,98 zł

Inne w kategorii Komiksy

  • The Goon Tom 2 - Eric Powell

    Zobacz w sklepie The Goon Tom 2 - Eric Powell
    Strach i nędza panoszą się po ulicy Pokątnej. Umiera stary przyjaciel i sojusznik Goona, do miasta wraca Labrazio? zaprzysięgły wróg naszego...
    93,76 zł
  • Skuteczny menedżer

    Zobacz w sklepie Skuteczny menedżer
    Ty także możesz być świetnym menedżerem! Poznaj najważniejsze narzędzia zarządzania ludźmi i przejrzyj, jak wprowadzić je w życie. Znajomość...
    28,56 zł
  • Elemental Goldorak

    Zobacz w sklepie Elemental Goldorak
    Wojna między siłami Vegi i Goldorakiem jest już odległym wspomnieniem. Actarus i jego siostra wrócili na planetę Eufor, tymczasem Alcor i Venusia...
    103,70 zł
  • Londyn 1967 - Piotr szarota

    Zobacz w sklepie Londyn 1967 - Piotr szarota
    Swoisty bedeker, lecz nie turystyczny, ale intelektualny, o złożonej strukturze i tylko pozornie dotyczący wyłącznie solidnego miasta w historycznym...
    39,62 zł
  • Scholar Problemowe picie alkoholu przez młode kobiety

    Zobacz w sklepie Scholar Problemowe picie alkoholu przez młode kobiety
    Tytuł Problemowe picie alkoholu przez młode kobiety Podtytuł Rola niekorzystnych doświadczeń i samoregulacji emocji Autor Małgorzata Dragan Język...
    33,25 zł
  • Granda Demiurg. - karolina walczak

    Zobacz w sklepie Granda Demiurg. - karolina walczak
    Ulepione, namalowane, wyśpiewane, wymurowane, sklejone, wymyślone, zapisane, utrwalone. Spod ludzkiej ręki, wyobraźni, rozumu. Co dzieje się?...
    9,29 zł
  • Wydawnictwo naukowe pwn Odroczony rozrost

    Zobacz w sklepie Wydawnictwo naukowe pwn Odroczony rozrost
    Tytuł Odroczony rozrost. Technika w piekarni Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-01-18003-4 Rok wydania 2014 Warszawa...
    80,56 zł
  • Dialog z przeszłością otwartą na przyszłość,970KS (1658514)

    Zobacz w sklepie Dialog z przeszłością otwartą na przyszłość,970KS (1658514)
    Józef Tejchma, którego książka trafia do dłoni Czytelników, ma życiorys zdolny obsłużyć kilku bohaterów. Znany jest być może najmocniej jako...
    42,75 zł
  • Egmont Wonder woman. zwiastunka wojny

    Zobacz w sklepie Egmont Wonder woman. zwiastunka wojny
    cykl powieści graficznych dedykowany młodym czytelnikom, poruszający ważne tematy społeczne. Składają się na niego pojedyncze albumy poświęcone...
    18,09 zł
  • Transformacja administracji publicznej w Polsce, 29692

    Zobacz w sklepie Transformacja administracji publicznej w Polsce, 29692
    "Administracja publiczna jest nie tylko swoistym zbiorem regulacji prawnych i formalnych instytucji rządzenia i zarządzania sprawami społeczeństwa...
    46,55 zł
  • The Manga Guide Fizyka - Nitta Hideo, Takatsu Keita, Ltd TREND-PRO Co.,100KS (8612064)

    Zobacz w sklepie The Manga Guide Fizyka - Nitta Hideo, Takatsu Keita, Ltd TREND-PRO Co.,100KS (8612064)
    Tytuł The Manga Guide. Fizyka Autorzy Hideo Nitta, Keita Takatsu, nurt-Pro Co Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN Tłumaczenie Małgorzata...
    66,98 zł
  • Lira publishing Sztuka podglądania

    Zobacz w sklepie Lira publishing Sztuka podglądania
    Daj się ponieść zmysłowemu rytmowi sztuki! Sięgnij po śmiałe i wnikliwe eseje Marty Motyl o erotyce w malarstwie i grafice, nie tylko dla koneserów!...
    39,98 zł