Zdjęcia produktu


Odroczony rozrost (Wydawnictwo Naukowe PWN)

(2014 / 172 / Wydawnictwo Naukowe PWN / Pod red nauk Hans Huber / twarda / 9788301180034)
Komiksy Wydawnictwo Naukowe PWN
Dostepność na dzień 21.11.2024: w magazynie

Promocyjna oferta cenowa:

80,56 zł
Sklep TaniaKsiazka.pl
Przejdź do sklepu Najlepsza oferta w bazie!
Przejdź do sklepu 80,56 zł - najtaniej w bazie!

Prezentowana oferta sklepu TaniaKsiazka.pl jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.

Recenzje i opinie

Opis produktu Odroczony rozrost

Tytuł Odroczony rozrost. Technologia w piekarni Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-01-18003-4 Rok wydania 2014 Warszawa Wydanie 1 ilość stron 176 Format pdf Spis treści Słowo wstępne 9 Autorzy 11 Wykaz skrótów i symboli 12 1. Przepisy prawa żywnościowego a produkcja oparta o kęsy ciasta głęboko mrożonego (W. Seibel) 13 1.1. Prezentacja zagadnienia 13 1.2. Dane handlowe 13 1.3. Objaśnienie pojęć 14 1.4. Produkcja, przechowywanie i dystrybucja 14 1.5. Oznaczenie produktów dla konsumentów 15 1.6. Inne oznaczenia produktów 16 1.7. Wymagane warunki przechowywania 17 1.8. Własna produkcja kęsów ciasta 17 1.9. Podsumowanie 17 Literatura 18 2. Technika odroczonego rozrostu a wypiek chleba i niepokaźnego pieczywa z ciast prowadzonych na drożdżach (J.-M. Brümmer) 19 2.1. Wprowadzenie 19 2.2. Atuty i wady użytkowania kęsów ciasta głęboko mrożonego 21 2.2.1. Potencjalne zalety 21 2.2.2. Potencjalne wady dla zakładu 22 2.2.3. Potencjalne straty jakości artykułu 23 2.3. Podstawowe zasady głębokiego mrożenia ciast 24 2.4. Jakość ascetycznców a tworzenie nowych receptur 25 2.4.1. Mąki pszenne 25 2.4.2. Drożdże piekarskie i zakwas 26 2.4.3. Polepszacze i tłuszcze 27 2.5. Miesienie ciast 28 2.6. Prowadzenie ciast 29 2.7. Garowanie wstępne/ międzygarowanie 29 2.8. Głębokie mrożenie 30 2.9. Czas przechowywania 33 2.10. Rozmrażanie i wypiek 33 2.10.1. Rozmrażanie i wypiek kęsów ciasta bez gary 33 2.10.2. Rozmrażanie i wypiek kęsów ciasta z garą 35 2.11. Jakość wypieczonych bułek 36 2.12. Oczekiwania prawa żywnościowego 38 2.13. Podsumowanie 38 Literatura 41 3. Zasady wytwarzania głęboko mrożonych kęsów z ciast prowadzonych na drożdżach (U. Hanneforth, G. Brack) 43 3.1. Wprowadzenie 43 3.2. Rozgraniczenie pojęć 43 3.2.1. Chłodzone kęsy z ciast prowadzonych na drożdżach (odroczone garowanie) 43 3.2.2. Głęboko mrożone kęsy z ciast prowadzonych na drożdżach (przerwane garowanie) 44 3.2.3. Przechowywanie kęsów ciasta głęboko mrożonego z ciast prowadzonych na drożdżach 44 3.3. Obecność potencjalnych czynników mogących mieć wpływ na produkcję kęsów ciasta głęboko mrożonego z ciast prowadzonych na drożdżach 45 3.3.1. Wpływ czynników technicznych na przebieg procesu produkcji 45 3.3.2. Wpływ elementów na tworzenie receptur 47 3.4. Oddziaływanie na jakość wypieku 47 3.4.1. Wpływ zmian technologicznych na cykl produkcji 49 3.4.2. Wpływ części receptury i zmian w jej składzie 60 3.5. Podsumowanie 65 Literatura 66 4. Głębokie mrożenie ciast a oczekiwania w stosunku do drożdży piekarskich (G. Nitsche) 67 4.1. Wprowadzenie 67 4.2. Objaśnienie pojęć 68 4.3. Głębokie mrożenie kęsów ciasta 69 4.3.1. Wpływ bezkompromisowców 70 4.3.2. Przebieg procesu produkcji 75 4.3.3. Kryteria odnośnie do warunków głębokiego mrożenia 77 4.3.4. Pakowanie i przechowywanie 78 4.3.5. Cykl rozmrażania i garowania 78 4.3.6. Wypiek 79 4.4. Podsumowanie 80 Literatura 80 5. Technika chłodzenia 1 (H.R.H. Jünger) 83 5.1. Jakość i świeżość 83 5.2. Kęs ciasta czy gotowy produkt 84 5.3. Koszty a korzyści 84 5.4. Zainteresowanie ze strony producentów 84 5.5. Gotowe produkty 85 5.6. Przebieg cyklu produkcji 85 5.6.1. Długie prowadzenie kęsów ciasta 85 5.6.2. Odroczone garowanie 86 5.6.3. Przerwane garowanie 86 5.6.4. Produkty gotowe – półzapiek 87 5.6.5. Produkcja bezpośrednia 88 5.7. Mrożenie szokowe 89 5.7.1. Przebieg procesu 89 5.7.2. Sposób progresywnania 89 5.8. Przechowywanie 90 5.9. Planowanie 90 5.9.1. Koncepcja 90 5.9.2. Próby polepszenia jakości a osiągalne konsekwencje 91 Literatura 91 6. Technika chłodzenia 2 – temperatura gazów przy zamrażaniu kęsów ciast (W. Verlende) 93 6.1. Proces zamrażania 94 6.2. Osuszanie 97 6.3. Chłodzenie gazem 99 6.4. Chłodzenie azotem 100 6.5. Chłodzenie dwutlenkiem węgla 100 6.6. Urządzenia kriogeniczne 103 6.6.1. Przypasowanie sposobu działania urządzenia do danego towaru 103 6.6.2. Podsumowanie widocznych właściwości urządzeń kriogenicznych 106 6.7. Który proces produkcji jest właściwy dla danego zakładu? 107 7. Wypiekanie wstępnie garowanego, a następnie mrożonego ciasta (J. Leppig) 111 7.1. Technologia wypiekania w sklepie 111 7.2. Czy postępowa inżynieria komputerowa może pomóc? 119 7.3. Wady i zalety wypiekania produktów mrożonych 124 7.4. Wykaz czynności potrzebnych przy planowaniu własnej stacji wypieku 125 8. Rynek kęsów ciasta (H. Schulz) 129 8.1. Rozwój rynku 129 8.2. Zalety mrożonych ciast i kęsów ciasta 130 8.2.1. Kryteria stawiane przy wytwarzaniu i obróbce produktów 132 8.2.2. Nowe trendy 133 8.2.3. Atuty nowej polityki produkcyjnej 134 8.2.4. Wady nowej polityki produkcyjnej 134 8.3. Propozycja przebiegu procesu produkcji 135 8.4. Perspektywy na przyszłość 136 9. Technologia odroczonego rozrostu przy produkcji pieczywa – wyposażenie zakładów piekarskich (C. Brand) 139 9.1. Garownia samoczynna 139 9.2. Przerwane garowanie/ Odroczone garowanie (GU/GV) 142 9.3. Głębokie mrożenie/ wykorzystanie mroźni 143 9.4. Decyzje do podjęcia na przyszłość 144 9.4.1. Mały zakład produkcyjny 144 9.4.2. Zakład produkcyjny średniej wielkości 145 9.4.3. Obszerny zakład produkcyjny 146 9.5. Podsumowanie 147 10. Sklepy firmowe (G. Heberer) 149 10.1. Więcej niż tylko pomysł 149 10.2. Projekt 151 10.2.1. Produkcja 152 10.2.2. Agregaty chłodnicze 154 10.2.3. Sposoby pakowania 154 10.2.4. Przechowywanie 155 10.2.5. Aspekty finansowe 155 10.2.6. Transport/ dystrybucja 156 10.3. Sprzedaż 157 10.4. Wskazówki poręczne 159 10.4.1. Podstawy wypiekania kęsów ciasta na miejscu w sklepie 160 10.4.2. Sposób obsługi 161 10.4.3. Wskazówki dotyczące wypiekania 162 10.4.4. Plan wypieku 163 10.4.5. Karta produkcji 165 10.4.6. Uwagi końcowe 166 11. Perspektywy na przyszłość (H. Huber) 167 Indeks rzeczowy 169

Dane oraz specyfikacja:

  • Kategoria

    Komiksy
  • Producent

    Wydawnictwo Naukowe PWN
  • ISBN

    9788301180034
  • Oprawa

    Twarda
  • Autor

    Pod red nauk hans huber
  • Wydawnictwo

    Wydawnictwo naukowe pwn
  • Ilość stron

    172
  • Rok wydania

    2014
  • Przecena

    -
  • Opinia użytkowników

    -

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

  • Odroczony rozrost. Technologia w piekarni (sklep TaniaKsiazka.pl)
    80,56 zł Sklep TaniaKsiazka.pl
    Przejdź do sklepu

W naszym rankingu znajduje się 1 promocyjnych ofert w cenie 80,56 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla Odroczony rozrost. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

  • Komunikowanie śmiercią

    Zobacz w sklepie Komunikowanie śmiercią
    Wydawnictwo Naukowe PWN
    Książka jest pionierskim w skali literatury światowej studium nad medialnym procesem towarzyszącym zgonom ludzi władzy. Autor, w przystępnej...
    23,26 zł
  • Wydawnictwo naukowe pwn Odroczony rozrost

    Zobacz w sklepie Wydawnictwo naukowe pwn Odroczony rozrost
    Wydawnictwo Naukowe PWN
    Tytuł Odroczony rozrost. Technologia w piekarni Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-01-18003-4 Rok wydania 2014 Warszawa...
    80,56 zł
  • Potencjał innowacyjności sektora administracji publicznej,100KS (1698457)

    Zobacz w sklepie Potencjał innowacyjności sektora administracji publicznej,100KS (1698457)
    Wydawnictwo Naukowe PWN
    W książce podjęto się wyjaśnienia powodów sukcesywnego spadku pozycji Polski w międzynarodowym rankingu progresywności sektora e-government,...
    23,26 zł
  • The Role of Innovations

    Zobacz w sklepie The Role of Innovations
    WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN
    It is commonly believed that innovations are crucial in company's actovity. The significance of the role that is assigned to the issue of innovation...
    97,13 zł
  • The Manga Guide Fizyka - Nitta Hideo, Takatsu Keita, Ltd TREND-PRO Co.,100KS (8612064)

    Zobacz w sklepie The Manga Guide Fizyka - Nitta Hideo, Takatsu Keita, Ltd TREND-PRO Co.,100KS (8612064)
    Wydawnictwo Naukowe PWN
    Tytuł The Manga Guide. Fizyka Autorzy Hideo Nitta, Keita Takatsu, nurt-Pro Co Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN Tłumaczenie Małgorzata...
    66,98 zł

Inne w kategorii Komiksy

  • Balsamista tom 5

    Zobacz w sklepie Balsamista tom 5
    Miłość to nie tylko szczęście, to dodatkowo cierpienie. Z pozoru tak proste, podstawowe uczucie nie prosto jest wyrazić. Czasem brakuje odpowiednich...
    17,42 zł
  • Tytus się żeni. Tytus, Romek i A'Tomek. Księga XXV,370KS (80437)

    Zobacz w sklepie Tytus się żeni. Tytus, Romek i A'Tomek. Księga XXV,370KS (80437)
    mam już wszystko, co cywilizowanemu Europejczykowi konieczne do szczęścia...Ale komu to wszystko zostawię w spadku, skoro nie mam potomstwa?Fragment...
    7,04 zł
  • Labirynt Świat kropli 1. sommo

    Zobacz w sklepie Labirynt Świat kropli 1. sommo
    Oryginalny polski komiks fantasy.
    20,11 zł
  • Sędzia Dredd - Kompletne Akta. Tom 14

    Zobacz w sklepie Sędzia Dredd - Kompletne Akta. Tom 14
    Mega-City One przejęli Mroczni Sędziowie. Miasto zostało zaatakowane, gdy Sędzia Dredd przebywał na pustkowiach Przeklętej Ziemi. Z powodu tych...
    123,24 zł
  • Jacek szołtysek Logistyka zwrotna. teoria i praktyka

    Zobacz w sklepie Jacek szołtysek Logistyka zwrotna. teoria i praktyka
    Gospodarka odpadami jest obecnie jednym z głównych części strategii ukierunkowanych na ochronę środowiska. Autorzy uznając znaczenie tej gospodarki...
    57,51 zł
  • It's not about that Centrala

    Zobacz w sklepie It's not about that Centrala
    Śniadanie, obiad, kolacja, podlanie ogródka, wysprzątanie domu, przycięcie żywopłotu. To codzienność dla robota 150186 i jemu podobnych. Nudna,...
    25,42 zł
  • Ikigami. tom 10

    Zobacz w sklepie Ikigami. tom 10
    W kraju wrze, a ludzie wychodzą na ulice. Demonstranci ścierają się z siłami rządowymi. Do tego zagrożenie wojną jest coraz bardziej realne i...
    21,21 zł
  • Suppli. tom 7 Hanami

    Zobacz w sklepie Suppli. tom 7 Hanami
    Fujii wreszcie jest z Saharą. Chociaż na pierwszy rzut oka ciężko nazwać to normalnym związkiem - oboje zaganiani, obarczeni wieloma obowiązkami,...
    18,11 zł
  • Ikigami. tom 2

    Zobacz w sklepie Ikigami. tom 2
    Ikigami to karta niosąca śmierć. Każdy, kto ją otrzyma, umiera za 24 godziny. Taki los czeka jedną na tysiąc osób, takie jest prawo. Nikt nie...
    20,20 zł
  • Świątynia słońca. przygody tintina. tom 14 Egmont

    Zobacz w sklepie Świątynia słońca. przygody tintina. tom 14 Egmont
    Kontynuacja opowieści z tomu Siedem kryształowych kul. Tintin i kapitan Baryłka wyruszyli do Ameryki Południowej w poszukiwaniu profesora Lakmusa...
    54,66 zł
  • Wierzę, że nie zginie! Koprowski marek a

    Zobacz w sklepie Wierzę, że nie zginie! Koprowski marek a
    Zaolzie - kraina polsko-czeskich sporów, nieco zapomnianych, ale wciąż żywych.Oto wspomnienia Polaków, mieszkańców Zaolzia, którzy poświęcili...
    13,96 zł
  • Kulinarny ogród

    Zobacz w sklepie Kulinarny ogród
    wyjątkowa książką kulinarna, pełna zachwycających fotografii i genialnych przepisów. Zainspiruje cię do gotowania potraw z wykorzystaniem warzyw,...
    29,95 zł