ODKRYJ MOC DZIKICH ZIÓŁ I NIEZWYKŁE właściwości ZWYKŁYCH ROŚLIN Nic nie stoi na przeszkodzie, by o każdej porze roku zbierać dary natury, które wykorzystasz w swojej kuchni! Przygotuj szykowne dania z tanich orazprzystępnych roślin, a także dowiedz się: jak poszukiwać dzikich ziół; z których chwastów można przygotować sezonowy napar; które rośliny przystępne są przez cały rok; czy niedojrzałe owoce i kapary można użyć w trakcie gotowania; które dary natury mają właściwości lecznicze i pomogą ci zadbać o zdrowie poprzez cały rok.
W książce Piotra Ciemnego znajdziesz nie tylko pomysłowe i postępowe przepisy na każdą porę roku, ale także {pomocn|przydatn)e opisy roślin. Dzięki niej odkryjesz tajniki pracy prawdziwego zielarza! Jak prawidłowo rozpoznawać zioła? Gdzie ich szukać? Dlaczego warto je zbierać? Dzikie zioła sezonowo to kompletny poradnik dla osób zainteresowanych czerpaniem z natury bez względu na porę roku.
Piotr Ciemny – twórca inicjatywy oraz konta na Instagramie „Chwasty od Kuchni”, regularny gość programów telewizyjnych i radiowych o naturze, ekologii i zielarstwie, a także pracownik duńskich restauracji nagrodzonych gwiazdkami Michelin: 108 i Alchemist.
Sprawia, że hasło „znane rośliny w nieznanej odsłonie” nabiera zupełnie nowego znaczenia. Tytuł Dzikie zioła sezonowo. 60 przepisów na zaskakujące potrawy z aromatycznymi chwastami w roli głównej Autor Piotr Ciemny Wydawnictwo Znak Koncept EAN 9788324084845 ISBN 9788324084845 Kategoria Kuchnia,diety\Inne Liczba stron 256 Rok wydania 2022 Oprawa Twarda
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Dzikie zioła sezonowo. 60 przepisów na zaskakujące potrawy z aromatycznymi chwastami w roli głównej. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.