Ciasta, tarty, keksy, kremy mrożone i napoje… Utalentowany szef kuchni Valentin Néraudeau podaje przepisy na desery konwencjonalnE I LIGHT. Obie wersje słodkości łatwo przygotować, są niezwykle smaczne i zachwycają wyglądem!
Wszystkie desery są przygotowywane na bazie owoców. Według Valentina Néraudeau WSZYSCY MAMY PRAWO DO PRZYJEMNOŚCI, a taką przyjemnością jest pyszny deser na przykład z kremem chantilly i z efektownymi owocami.
Desery klasyczne bez wątpienia zadowolą najwybredniejszych smakoszy. Desery light są przeznaczone dla tych, którzy nie chcą zrezygnować z częstego sięgania po desery. Zawierają więcej owoców i są mniej kaloryczne, ale są piękne, wyjątkowo smaczne i możemy jeść je bez poczucia winy.
podane przepisy są zilustrowane zdjęciami, by maksymalnie ułatwić przygotowanie deserów. Dzisiaj starczy już tylko wybrać przepis i przygotować deser!Valentin Néraudeau otworzył pierwszą restaurację w wieku dwudziestu lat i momentalnie otwierał kolejne.
Był uczestnikiem Top Chef, dzięki temu poznała go spora publiczność. Jest bardzo zaangażowany w opracowywanie przepisów kulinarnych dla sportowców i dla osób, które chcą utrzymać korzystną kondycję fizyczną.
Tytuł Smakowite desery na dwa sposoby. 35 przepsów w wersji tradycyjnej i light Autor Valentin Néraudean Tłumacz Zofia Pająk Wydawnictwo Jedność EAN 9788381443395 ISBN 9788381443395 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia ilość stron 224 Rok wydania 2021 Oprawa Twarda Wydanie 1
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Smakowite desery na dwa sposoby. 35 przepsów w wersji klasycznej i light. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.