Po "Sałatkach" i "Ciastach" przyszedł czas na... "Obiady". Taki właśnie tytuł nosi najnowsza książka Ewy Wachowicz, producentki telewizyjnej i dziennikarki kulinarnej. Na blisko dwustu stronach autorka zamieściła dobór receptur, prezentowanych na szklanym ekranie w modnym procesu programów "Ewa gotuje". Całość podzielono na wzór restauracyjnej karty menu - początkując od przystawek, kończąc na dodatkach. Pośrodku znalazły się dwa rozdziały, zawierające przepisy na zupy i dania główne.W książce odnajdziemy zarówno receptury na potrawy tradycyjnej kuchni polskiej, jak i międzynarodowej, przy czym Ewa Wachowicz starała się, żeby zaproponowane poprzez nią dania były zaskakujące. I tak, przykładowo, zamiast zwykłego hot-doga jest argentyński choripan (za to z polską, białą kiełbasą w miejsce chorizo), przepis na rosół zaleca dodanie obierków z ziemniaków, udka kurczaka kąpią się w sosie piwnym, natomiast frytki są z... Pietruszki. Takich niespodziewanek odkryjemy w książce widocznie więcej, a każda receptura zilustrowana jest zdjęciem produkowanym na planie programu.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Ewa wachowicz. obiady - ewa wachowicz. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.