Zdjęcia produktu


Uwarunkowania innowacyjności przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w kontekście stosowania koncepcji otwartych innowacji (Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji)

(Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji / Diana Wróblewska / 9788366159501)
E-booki Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji
Dostepność na dzień 20.05.2024: w magazynie

Promocyjna oferta cenowa:

57,00 zł
Sklep TaniaKsiazka.pl
Przejdź do sklepu Najlepsza oferta w bazie!
Przejdź do sklepu 57,00 zł - najtaniej w bazie!

Prezentowana oferta sklepu TaniaKsiazka.pl jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.

Recenzje i opinie

Opis produktu Uwarunkowania innowacyjności przedsiębiorstw przemysłu...

Problematyka nowoczesności przedsiębiorstw oraz jej uwarunkowań od kilkudziesięciu lat jest obszarem zainteresowań wielu teoretyków i badaczy, zarówno w literaturze polskiej, jak i zagranicznej. Przedmiotem szczególnych dociekań naukowych w tym zakresie stała się ostatnio tematyka otwartych innowacji, o czym świadczy stale i dynamicznie rosnąca ilość publikacji dotyczących tego zjawiska.

Zagadnienia uwarunkowań postępowości oraz determinant wykorzystywania koncepcji otwartych innowacji należą jednak do kwestii bardzo złożonych i nadal niewystarczająco zbadanych, zwłaszcza w kontekście przedsiębiorstw przemysłu spożywczego funkcjonujących na polskim rynku, dlatego problematykę tę podjęto w tym opracowaniu.

Głównym celem pracy jest identyfikacja wewnętrznych uwarunkowań nowoczesności, odnoszących się do posiadanych zasobów oraz dynamicznych zdolności, a także określenie czynników determinujących skłonność badanych przedsiębiorstw do realizowania procesów otwartych innowacji.

Celowi nadrzędnemu przyporządkowane są również cele szczegółowe, w tym cele teoretyczne: przegląd literatury przedmiotu w kierunku identyfikacji uwarunkowań postępowości i czynników determinujących skłonność przedsiębiorstw do wdrażania otwartych innowacji oraz opracowanie modelu badawczego; cele metodologiczne: skonstruowanie narzędzi badawczych do badań ilościowych i jakościowych i pomiar uwarunkowań progresywności i uwarunkowań wykonywania procesów otwartych innowacji w oparciu o opracowane kwestionariusze badawcze i cel poręczny: przedstawienie rekomendacji dla kadry zarządzającej, dotyczących możliwości i sposobów powiększania sprawności i wydajności realizowanej działalności nowoczesnej.

Dane oraz specyfikacja:

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

  • Uwarunkowania innowacyjności przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w kontekście stosowania koncepcji otwartych innowacji (sklep TaniaKsiazka.pl)
    57,00 zł Sklep TaniaKsiazka.pl
    Przejdź do sklepu

W naszym rankingu znajduje się 1 promocyjnych ofert w cenie 57,00 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla Uwarunkowania innowacyjności przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w kontekście stosowania koncepcji otwartych innowacji. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

Inne w kategorii E-booki