Zdjęcia produktu


Tak dziś jemy. biografia jedzenia (Sine Qua Non)

(2020 / Sine Qua Non / Wilson Bee / 9788381296557)
E-booki Sine Qua Non
Dostepność na dzień 20.05.2024: w magazynie

Promocyjna oferta cenowa:

38,24 zł
Sklep TaniaKsiazka.pl
Przejdź do sklepu Najlepsza oferta w bazie!
Przejdź do sklepu 38,24 zł - najtaniej w bazie!

Prezentowana oferta sklepu TaniaKsiazka.pl jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.

Recenzje i opinie

Opis produktu Tak dziś jemy. biografia jedzenia

Jeszcze nigdy nie mieliśmy tylu superfoods… i tylu rodzajów chipsów.

Jeszcze nigdy nie mieliśmy takiego problemu z definicją jedzenia.

Czy wiesz, iż na Islandii uprawia się banany, a w Danii jeszcze 30 lat temu nie znano czosnku? Za życia dwóch pokoleń dokonała się globalna zmiana. Konwencjonalne diety oparte na ograniczonej liczbie komponentów ustąpiły miejsca najrozmaitszym modom i trendom, w mediach roi się od samozwańczych ekspertów żywieniowych, a my czujemy się coraz bardziej zagubieni.

Część z nas korzysta z bogactwa, do którego wcześniej nie mieliśmy dostępu: smakuje egzotycznych ziół, zaopatruje się na ryneczkach i wymienia przepisami na wyszukane potrawy. Innych jedzenie powoli zabija: sprawia cukrzycę i problemy z sercem na skalę dotąd niespotykaną. Zdrowa żywność jest droższa i trudniej przystępna, a otyłość – paradoksalnie – coraz częściej idzie w parze z niedożywieniem.

Tak dziś jemy to pasjonujący reportaż o znikającej godzinie lunchu, sproszkowanych zamiennikach jedzenia takich jak Huel, braku czasu na gotowanie oraz rosnącej popularności weganizmu i Uber Eats. Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak rewolucja żywieniowa wpływa na nasze zdrowie, relacje z ludźmi i otaczający na świat – ta książka jest dla Ciebie.

Bee Wilson - brytyjska pisarka kulinarna, dziennikarka i historyk. Autorka pięciu książek na tematy związane z jedzeniem. Współpracowała z takimi pismami, jak „The Guardian”, „The Sunday Times”, „The New Yorker”. Przewodnicząca Oxford Symposium on Food and Cookery.

Dane oraz specyfikacja:

  • Kategoria

    E-booki
  • Producent

    Sine Qua Non
  • ISBN

    9788381296557
  • Autor

    Wilson bee
  • Wydawnictwo

    Sine qua non
  • Rok wydania

    2020
  • Przecena

    -
  • Opinia użytkowników

    -

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

  • Tak dziś jemy. Biografia jedzenia (sklep TaniaKsiazka.pl)
    38,24 zł Sklep TaniaKsiazka.pl
    Przejdź do sklepu

W naszym rankingu znajduje się 1 promocyjnych ofert w cenie 38,24 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla Tak dziś jemy. biografia jedzenia. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

Inne w kategorii E-booki