Zdrowe odżywianie nie musi dużo kosztować! starczy, iż sięgniemy po polskie super produkty, pełne witamin, antyoksydantów, związków mineralnych, zamiast szukać po sklepach ich egzotycznych odpowiedników...
Superfoods to produkty naturalne, nieprzetworzone, które wykazują niezwykłe parametry w uniemożliwianiu i leczeniu licznych schorzeń, m.in. Cukrzycy, chorób układu nerwowego lub krążenia, a także wielu nowotworów. Superfoods mają swych zagorzałych orędowników wśród fanów zdrowego odżywiania. Ale są także osoby, które podchodzą do nich sceptycznie, jako do kolejnej nowinki, przejściowej mody. Ta książka jest dla jednych i drugich.
Pierwsi dowiedzą się, że wcale nie trzeba poszukiwać egzotycznych produktów. Okazuje się, że to co najlepsze, mamy tuż pod ręką. Superfoods można bowiem zbierać w polskich lasach, wykopywać z grządek, hodować na parapecie.
Drudzy przekonają się, że niezwykłe atrybuty tych produktów potwierdzone są licznymi badaniami naukowymi, a na dodatek od wieków użytkowane są w polskiej kuchni i naturalnej medycynie.
Małgorzata Różańska jest specjalistką do spraw żywienia człowieka, prowadzi poradnię dietetyczną. W książce opisuje produkty i podpowiada, jak najlepiej użyć zbawienne cechy super żywności. Dzieli się z Czytelnikiem swoją miłością do zdrowego żywienia i na podstawie własnego doświadczenia podsuwa pomysły, jak przy pomocy niewyszukanych potraw wprowadzić zdrowie do swojego menu, czego dowodem są liczne przepisy
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Super żywność czyli superfoods po polsku. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.