Zdjęcia produktu


Innowacje i konkurencyjność (Władysław Świtalski)

(kulinaria, hobby, poradniki / 2005 / 242 / Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego / Władysław Świtalski / 9788323529774)
E-booki Władysław Świtalski
Dostepność na dzień 23.11.2024: w magazynie

Promocyjna oferta cenowa:

11,16 zł
Sklep TaniaKsiazka.pl
Przejdź do sklepu Najlepsza oferta w bazie!
Przejdź do sklepu 11,16 zł - najtaniej w bazie!

Prezentowana oferta sklepu TaniaKsiazka.pl jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.

Recenzje i opinie

Opis produktu Innowacje i konkurencyjność

Tytuł Innowacje i konkurencyjność Autor Władysław Świtalski Język polski Wydawnictwo Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego ISBN 978-83-235-2977-4 Rok wydania 2005 Warszawa Wydanie 1 liczba stron 252 Format pdf Spis treści OD AUTORA 7 1. ZMIANY W PRZEDSIĘBIORSTWACH I ICH OTOCZENIU 11 1.1. Powszechność zmian 11 1.1.1. Zmiany w przedsiębiorstwach 11 1.1.2. Zmiany w organizacjach i instytucjach 15 1.1.3. Zmiany w gospodarce światowej 19 1.2. Motywacje do wprowadzania zmian 21 1.3. Schemat rozliczania kosztów i przychodów 23 1.4. Obszary i kierunki zmian 26 1.5. Ogólna mapa zmian w przedsiębiorstwie 27 1.6. Rozwinięcia koncepcji mapy zmian 35 2. POZAEKONOMICZNE ASPEKTY ZMIAN 37 2.1. Techniki wytwarzania i produkty 37 2.2. Projektowanie konstrukcji 41 2.3. Projektowanie metod wytwarzania 52 2.4. Rola sektora nauki i badań 56 3. INNOWACJE 67 3.1. Zmiany a innowacje 67 3.2. Definicje innowacji 78 3.3. Dynamika procesów innowacyjnych 81 3.4. Typologia innowacji 87 3.4.1. Kryterium nośnika albo przedmiotu innowacji 89 3.4.2. Kryterium doniosłości innowacji 93 3.4.3. Kryterium oryginalności 98 3.4.4. Kryterium źródła innowacji 100 3.4.5. Scalona typologia innowacji 106 4. EKONOMICZNY wymiar PROBLEMATYKI INNOWACJI 109 4.1. Perspektywy postrzegania problematyki innowacji 109 4.2. Wkład Josepha Schumpetera 115 4.3. Droga do ekonomicznych modeli innowacji 121 4.4. Cztery schematy procesów innowacyjnych 126 4.5. Paradygmat gospodarki opartej na wiedzy 139 4.6. Wpływ innowacji i nowoczesności na potencjał przedsiębiorstwa i gospodarki 145 5. KONKURENCJA I KONKURENCYJNOŚĆ 153 5.1. Konkurencja jako kategoria nauk ekonomicznych 153 5.2. Pojęcie konkurencyjności 163 5.3. Strategia, potencjał i pozycja konkurencyjna 170 5.4. Nośniki konkurencyjności produktów 179 5.4.1. Jakość jako najważniejszy nośnik konkurencyjności 194 5.5. Konkurencyjność przedsiębiorstw i gospodarek 203 PODSUMOWANIE 217 BIBLIOGRAFIA 220 INDEKS RZECZOWY 236

Dane oraz specyfikacja:

  • Kategoria

    E-booki
  • Producent

    Władysław Świtalski
  • ISBN

    9788323529774
  • Autor

    Władysław świtalski
  • Wydawnictwo

    Wydawnictwa uniwersytetu warszawskiego
  • Ilość stron

    242
  • Rok wydania

    2005
  • Tematyka

    Kulinaria, hobby, poradniki
  • Przecena

    -
  • Opinia użytkowników

    -

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

  • Innowacje i konkurencyjność (sklep TaniaKsiazka.pl)
    11,16 zł Sklep TaniaKsiazka.pl
    Przejdź do sklepu

W naszym rankingu znajduje się 1 promocyjnych ofert w cenie 11,16 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla Innowacje i konkurencyjność. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

  • Innowacje i konkurencyjność

    Zobacz w sklepie Innowacje i konkurencyjność
    Władysław Świtalski
    Tytuł Innowacje i konkurencyjność Autor Władysław Świtalski Język polski Wydawnictwo Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego ISBN 978-83-235-2977-4...
    11,16 zł

Inne w kategorii E-booki