E-book - "Wina i nalewki lecznicze". Linia książki kucharskie. Wino z pieprzu albo z korzeni czerwonej papryki na uporczywy kaszel, orzechówka na schorzenia przewodu pokarmowego, a nalewka z dziurawca na dobry humor? Czy to jest realne? Oczywiście! Winami i nalewkami, które swój niepowtarzalny smak i aromat zawdzięczają owocom, ziołom i korzennym przyprawom, można się nie tylko delektować, lecz i łagodzić sporo dolegliwości. Przyprawy ziołowe są bowiem nieocenione we wspomaganiu leczenia różnorodnych schorzeń oraz w ich profilaktyce. Są one skarbnicą mikroelementów, soli mineralnych i witamin, niezbędnych do korzystnego funkcjonowania organizmu. Dlatego warto je użyć, przyrządzając pokrzepiające, wzmacniające, uzdrawiające duszę i ciało wina, nalewki oraz oleje i octy. Barbara Jakimowicz-Klein podaje w swej książce nie tylko receptury przystępnych do wykonania domowym sposobem doskonałych trunków, ale i proste przepisy na ziołowe oleje i octy, podnoszące walory zdrowotne potraw, do których są dodawane. A zatem... Na zdrowie! Pamiętając jednak, iż - co za dużo, to niezdrowo... Recenzja książki: Francuzi do każdego obiadu wypijają lampkę wina, bowiem wspomaga trawienie i jest zdrowe na serce. Potwierdzono to naukowo i nie budzi to najmniejszych sprzeciwów opinii publicznej. Jednak nie każdy wie o innych właściwościach leczniczych win i innych alkoholi (oczywiście jeżeli nie spożywa się ich w nadmiarze). Wina i nalewki zawdzięczają swój niepowtarzalny smak i zapach owocom, ziołom i korzennym przyprawom. Pijąc je można nie tylko delektować się ich smakiem, lecz i jednocześnie łagodzić mnóstwo dolegliwości zdrowotnych! Wino z pieprzu albo korzeni czerwonej papryki na uporczywy kaszel, orzechówka na schorzenia przewodu pokarmowego, a nalewka z dziurawca na korzystny humor? To działa! Współczesna nauka potwierdziła lecznicze cechy roślin przyprawowych oraz sposoby utrwalania czy wręcz powodowania tychże przez wyrób nalewek, win czy ziołowych olejów i octów. Dzieje się tak z prostego powodu. Wszelkiego typu zioła i przyprawy są nieocenione we wspomaganiu leczenia rozmaitych schorzeń i w profilaktyce. To olbrzymia skarbnica mikroelementów, soli mineralnych i witamin, które z kolei są konieczne każdemu człowiekowi do poprawnego funkcjonowania jego organizmu. Barbara Jakimowicz-Klein ze znaną sobie wnikliwością i humorem pokazuje chyba najprzyjemniejszy sposób leczenia naturalnego! Opisuje jak przyrządzić wina i nalewki pokrzepiające, wzmacniając oraz uzdrawiające duszę i ciało. Obok receptur trunków, prostych do przygotowania w domowych warunkach, autorka podzieliła się bogatą wiedzą na temat prostych przepisów przyrządzania ziołowych olejów i octów, które pokaźnie podnoszą walory zdrowotne potraw, do których są dodawane. Autor recenzji Dariusz Kardela
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Wina i nalewki lecznicze. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.