Nowość wydawnicza, jedyna taka pozycja na polskim rynku.
Ten unikatowy poradnik to kompendium wiedzy o zarządzaniu gastronomią w dwóch częściach. Część pierwsza dotyczy: otwierania lokalu, marketingu, menu, obsługi gościa oraz zarządzania jakością. Część druga: zaopatrzenia, kontroli kosztów i zysków, zarządzania siecią lokali i zarządzania personelem.
Wiedza zawarta w książce jest konsekwencją wielu lat pracy autora na różnorodnych stanowiskach w firmach gastronomicznych. Doświadczenie akademickie i praca jako doradca biznesowy są dopełniającą gwarancją, iż przedstawione tematy zawierają wiedzę opartą na solidnych biznesowych podstawach i sprawdzoną na polskim rynku. Znaczne doświadczenie zawodowe autora powoduje, że książka ma charakter stanowczo funkcjonalny.
W poradniku podano sporo przykładów - wszystkie one są zaczerpnięte z życia. Stanowią fragment polskiej rzeczywistości gastronomicznej i służą za prawidłową podstawę do przemyśleń.
"Menedżer gastronomii, podobnie jak poprzednia książka tego autora "Ciemna strona Gastronomii - jak skutecznie przeciwdziałać nieuczciwości pracowników", posiada przykłady gotowych do wykorzystania narzędzi menedżerskich, jest napisana w przystępnej formie, a lekturę uprzyjemniają satyryczne rysunki.Poradnik ten sugerowany jest poprzez ekspertów od zarządzania lokalami gastronomicznymi.
Jan Marek Mołoniewicz (MBA) - praktyk gastronomii oraz specjalista zarządzania z wieloletnim doświadczeniem w sieciach restauracji w Polsce i za granicą. Znany ekspert i doradca, właściciel firmy szkoleniowej, trener, a także autor poradników biznesowych. Pomysłodawca i wykładowca studiów podyplomowych "postępowa organizacja i zarządzanie w gastronomii" w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
Tytuł Menedżer gastronomii. Część 2 Autor Jan Marek Mołoniewicz Wydawnictwo MOJA CONSULTING EAN 9788393944842 ISBN 9788393944842 Kategoria Biznes,ekonomia,marketing\Zarządzanie liczba stron 190 Rok wydania 2018 Oprawa Miękka
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Menedżer gastronomii. Jak otworzyć i z sukcesem prowadzić lokal gastronomiczny. Część 2,894KS (7232025). Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.