Największym skarbem człowieka jest zdrowie!
Co jeść, jak, kiedy i ile, żeby przywrócić i zachować zdrowie? Odpowiedzi na te pytania udziela doktor nauk medycznych, jedna z najistotniej znanych specjalistów dietetyki leczniczej - Swietłana Iwanowna Iljina.
W linii książeczek Zdrowie na twoim stole znajdziesz zbiór diet, wskazówek i rekomendacji
żywieniowych. Wybierz dla siebie te, które uznasz za najlepsze, i stosuj konsekwentnie, żeby uzyskać pożądany efekt leczniczy.
Większość chorób spowodowana jest niewłaściwym odżywianiem się - pozbawionym produktów roślinnych, w tym roślin dietetycznych i dietetyczno-leczniczych, czyli środków użytkowanych od stuleci jako zapobiegających i leczących rozmaite dolegliwości
i choroby. Niniejsza publikacja mówi właśnie o tych lubianych, a czasem rzadkich środkach, które w walce o zdrowie ofiarowała nam natura.
W Polsce posiadamy około 2200 gatunków roślin uprawnych lub dziko rosnących, a wśród nich około 200 gatunków było i jest wykorzystywanych w ziołolecznictwie.
Zaletą tych leków jest:
- zawartość związków, do których organizm ludzki przyzwyczajony jest od wieków;
- zespolone działanie poszczególnych ich komponentów leczniczych;
- zawartość witamin, soli mineralnych, garbników czy olejków eterycznych koniecznych do poprawnego funkcjonowania organizmu.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Zdrowie na twoim stole. jak, kiedy, ile i co jeść? schorzenia trzustki. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.