"Kontynuacja bestsellera Dieta w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, żeby czuć się lepiej?
Jeśli sięgasz po Dietę w chorobach autoimmunologicznych. Przepisy, zapewne już wiesz, że należy pousuwać ze swego jadłospisu pewne komponenty, takie jak gluten, mleko, jajka czy ulubione warzywa i owoce. Z Diety w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, aby czuć się lepiej? dowidziałeś się, dlaczego tak ważna dla Twojego zdrowia jest indywidualizacja odżywiania i jakie pociąga za sobą korzyści. Zadajesz sobie teraz zapewne pytania:
Czy naprawdę niezbędna jest aż taka rewolucja żywieniowa, by czuć się lepiej?
Czy będę już na diecie do końca życia?
A co z poranną kawą z mlekiem?
Największą trudnością przy wdrożeniu diety eliminacyjnej nie jest samo wykluczenie produktów, lecz poznanie tych, które staną się podstawą nowego codziennego jadłospisu. Rotacja produktów i wykorzystywanie zamienników pomoże urozmaicić dietę, a zwykle wyciszyć układ immunologiczny, zapobiegając powstawaniu nowych alergii.
Książka gromadzi bazę przepisów, które pokazują niemal nieograniczone możliwości codziennego komponowania zdrowych i zbilansowanych posiłków opierających się na podstawowych,dostępnych składnikach. Dzięki zamieszczonym przepisom zobaczysz, że stosując dietę eliminacyjną, możesz wyczarować cuda równocześnie na śniadanie, obiad, kolację, przekąski, jak i na romantyczną kolację we dwoje, świąteczny obiad dla rodziny, desery, a także mnóstwo innych okazji."
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Dieta w chorobach autoimmunologicznych Przepisy - Dronka Skrzypczak Joanna. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.