O czym jest książka "Gotuj! roślinnie"Które pierogi są najsmaczniejsze? Polskie pierogi bez mięsa? Indyjskie samosy z ziemniakami i zielonym groszkiem? Latynoamerykańskie empanadas z czerwoną fasolą i warzywami? A może… nie musisz dokonywać wyboru?Kuchnia roślinna nie jest ograniczona jednym konkretnym miejscem.
To zbiór przeróżnych smaków, przypraw i składników – kuchnia pełna indywidualności, bogata w interesujące połączenia. Alicja Rokicka, autorka popularnego bloga kulinarnego "Wegan Nerd", inspirowana podróżami po świecie, dzieli się swoimi ulubionymi przepisami.
odszukasz tu przepisy na różne warianty kapusty pekińskiej, tradycyjną polską pizzę w wersji wegańskiej, ravioli z fasolą, turbo-cynamonowe bułeczki szwedzkie, gruzińskie chaczapuri, szklany makaron wun sen prosto z Tajlandii, kolorowe sałatki, rozgrzewające makarony i kluski, roślinne przysmaki z ulicy, a także sycące dania jednogarnkowe i zapiekanki.Wszystko to urozmaicone szczyptą szaleństwa i radości z gotowania."Gotuj!
roślinnie" to książka dla pasjonatów gotowania, poszukujących kreatywnych pomysłów. A na ogół dla wielbicieli dobrego jedzenia, którzy chcą się nim dzielić.Komu polecamy tę książkę?Polecamy tę książkę wszystkim, którzy chcą eksplorować mnogość roślinnych smaków w kuchni i dbać o zdrowie przez świadome odżywianie się.Do jakiej kategorii zaliczana jest ta książka?Ta książka zaliczana jest do kategorii kulinariów i zdrowego stylu życia, skupiając się na kuchni roślinnej i wegańskiej.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Gotuj! roślinnie. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.