Gotowanie to wieczna przygoda! A gotowanie z produktów, których głównie w swej kuchni używa Małgorzata Kalemba-Drożdż, to przygoda ciekawa! W naszych ogrodach kryje się nieprzebrane zasobność smaków.
Pyszne rośliny, niejednokrotnie pogardzane albo niepodejrzewane o to, że są jadalne, rosną przecież tuż obok nas! Szczaw, mirabelki, zielone pomidory, niedojrzałe orzechy, rośliny ozdobne, owoce rzodkiewki, natka marchewki, czosnek niedźwiedzi, chmiel, topinambur i fiołki.
Autorka wyczarowała z nich 237 przepisów. Ciekawe smaki, oryginalne struktury i zdrowotne cechy zaskoczą i oczarują każdego, kto ceni wartościowe i smaczne potrawy. Tartaletki z musem czekoladowo-śliwkowym i konfiturą szczawiową.
Wino z mirabelek. Chutney z zielonych orzechów. Smażone łuszyny rzodkiewki i kwiaty marchwi. Hummus z topinamburu. Carpaccio wołowe z nasturcją i marynowanymi cebulkami powietrznymi lilii tygrysiej. Czekoladki chmielowe.
Guacamole z czosnkiem niedźwiedzim. Fiołkowe risotto z krewetkami Smacznego! Tytuł Skarby ogrodu. Szczaw, mirabelki, zielone pomidory i inne pyszne rośliny Autor Małgorzata Kalemba-Drożdż Wydawnictwo Pascal EAN 9788381037457 ISBN 9788381037457 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia ilość stron 368 Rok wydania 2021 Oprawa Twarda
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Skarby ogrodu. szczaw, mirabelki, zielone pomidory i inne pyszne rośliny - małgorzata kalemba-drożdż - książka. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.