Podręcznik Przemysłowe użycie mikroorganizmów prezentuje zagadnienia związane z komercyjną eksploatacją bakterii, drożdży i grzybów strzępkowych w produkcji przemysłowej. Autorzy przedstawiają rozmaite typy hodowli mikroorganizmów w celu pozyskania biomasy i/lub metabolitów.
Omawiają enzymy wyprodukowane w skali przemysłowej przez mikroorganizmy, mikrobiologiczną produkcję napojów alkoholowych, rozpuszczalników, kwasów organicznych, aminokwasów, antybiotyków, witamin i prowitamin, pigmentów oraz polimerów.
Podręcznik ten jest adresowany do studentów biologii, mikrobiologii, biotechnologii studiów uniwersyteckich, biotechnologii i bioinżynierii procesowej studiów politechnicznych i doktorantów i wykładowców tego obszaru nauki.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Przemysłowe wykorzystanie mikroorganizmów. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.