Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu czwartej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie pieczywa do dystrybucji).
W publikacji przybliżono wiedzę dotyczącą jakości pieczywa. Dokładnie omówiono czynniki, które mają na nią największy wpływ. Zawarto wykaz błędów technologicznych, które pozwalają odkryć przyczynę wad gotowych wyrobów i trafnie skorygować cykl techniczny. Opisano także chłodzenie, magazynowanie i transport pieczywa. Mnóstwo uwagi poświęcono metodom krojenia i pakowania wypieków. Zdjęcia i rysunki usprawniają zrozumienie prezentowanych danych, a pytania i ćwiczenia do wykonania w praktyce stanowią wsparcie w przygotowaniu do egzaminu. Dodatkowym atutem są liczne ciekawostki, które mogą skłonić uczniów do pogłębiania swej wiedzy.
EAN: 9788302157127
Głębokość: 5.000000
ISBN: 9788302157127
ilość stron: 104
Oprawa: Miękka
rodzaj: Książki
Rok wydania: 2016
Szerokość: 170
Wydanie: 1
Wydawnictwo: 28284
Wysokość: 242
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Przygotowanie pieczywa do dystrybucji kwal. t.3.4. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.