Nowość wydawnicza, jedyna taka pozycja na polskim rynku.
Ten wyjątkowy poradnik to kompendium wiedzy o zarządzaniu gastronomią w dwóch częściach. Część pierwsza dotyczy: otwierania lokalu, marketingu, menu, obsługi gościa, a także zarządzania jakością. Część druga: zaopatrzenia, kontroli kosztów i zysków, zarządzania siecią lokali i zarządzania personelem.
Wiedza zawarta w książce jest skutkiem wielu lat pracy autora na zróżnicowanych stanowiskach w firmach gastronomicznych. Doświadczenie akademickie i praca jako doradca biznesowy są dodatkową gwarancją, iż przedstawione tematy zawierają wiedzę opartą na potężnych biznesowych podstawach i sprawdzoną na polskim rynku. Spore doświadczenie zawodowe autora sprawia, że książka ma charakter istotnie użyteczny.
W poradniku przekazano dużo przykładów – wszystkie one są zaczerpnięte z życia. Stanowią fragment polskiej rzeczywistości gastronomicznej i służą za prawidłową podstawę do przemyśleń.
„Menedżer gastronomii, podobnie jak poprzednia książka tego autora „Ciemna strona Gastronomii – jak wydajnie przeciwdziałać nieuczciwości pracowników", gromadzi przykłady gotowych do użycia narzędzi menedżerskich, jest napisana w przystępnej formie, a lekturę uprzyjemniają satyryczne rysunki.
Poradnik ten rekomendowany jest przez ekspertów od zarządzania lokalami gastronomicznymi.
Jan Marek Mołoniewicz (MBA) – praktyk gastronomii, a także specjalista zarządzania z wieloletnim doświadczeniem w sieciach restauracji w Polsce i za granicą. Znany ekspert i doradca, właściciel producenta szkoleniowej, trener i autor poradników biznesowych. Pomysłodawca i wykładowca studiów podyplomowych „progresywna organizacja i zarządzanie w gastronomii" w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
Kod paskowy: 9788393944835
Autorzy: Mołoniewicz Jan Marek
Kod wydawcy: 35362
liczba stron: 263
Format: 17.1x23.9
Głębokość (mm): 13
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Menedżer gastronomii część 1. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.