Ćwiczenia użyteczne skierowane do uczniów kształcących się w zawodach cukiernik i technik technologii żywności. Realizują treści z zakresu kwalifikacji T.4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Publikacja asygnowana do ćwiczenia ergonomicznych umiejętności produkcji wyrobów cukierniczych.
W każdym rozdziale znajduje się krótki wstęp teoretyczny, którego celem jest przypomnienie najważniejszych , a także karty pracy, które zwykle zawierają dokładną recepturę artykułu i polecenia związane z jego wykonaniem.
kompozycja pytań w karcie pracy skłania do analizy wykonywanych czynności i wyszukiwania przyczyn ewentualnych niedoskonałości towaru finalnego. Receptury zawarte w kartach pracy mogą być używane także poza szkolną pracownią - do wykonywania domowych wypieków.
Książki z serii,,Pracownia" umożliwiają szlifowanie umiejętności funkcjonalnych i przygotowują do ergonomicznej części egzaminu.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Pracownia produkcji cukierniczej. cukiernik. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.