Zeszyt ćwiczeń, asygnowany do kształcenia praktycznego w zawodzie kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych, jest skorelowany z podręcznikiem technika gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2. Przedstawia zagadnienia i pomaga wyćwiczyć umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Obejmuje tematy dotyczące zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw wegetariańskich, zakąsek, deserów, napojów. Omawia jeszcze zagadnienia związane z kuchnią polską, kuchniami regionalnymi, kuchniami narodowymi, potrawami dietetycznymi i żywnością komfortową i praktyczną.
Podtytuł: Szkoła ponadgimnazjalna
ISBN: 9788302152573
Kod paskowy: 9788302152573
Autorzy: Namysław Iwona, Górska Lidia
Wydanie: 1
Rok wydania: 2015
Kod wydawcy: 20321
Miejscowość: Warszawa
liczba stron: 488
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 17.0x24.0cm
Głębokość (mm): 25
Waga: 0.725
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja T.6 Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.