Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności i cukiernik. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.4 (Wytwarzanie wyrobów cukierniczych).
Zagadnienia omawiane w podręczniku to m.in.:
- posługiwanie się sprzętem i aparaturą kontrolno-pomiarową wykorzystywaną w magazynach surowców cukierniczych,
- uzupełnianie maszyn, urządzeń i niewiele znaczącego sprzętu cukierniczego do produkcji wyrobów cukierniczych,
- dopełnianie urządzeń do przechowywania wyrobów cukierniczych.
W podręczniku znajdują się na dodatek zagadnienia z zakresu BHP oraz treści dotyczące PKZ (np. Interpretacja rysunków technicznych i schematów sprzętów i maszyn wykorzystywanych w wytwarzaniu wyrobów spożywczych, posługiwanie się instrukcjami obsługi i dokumentacją technologiczną).
Podręcznik pozostał wzbogacony licznymi ilustracjami i schematami przedstawiającymi najnowsze maszyny, urządzenia, a także sprzęt cukierniczy.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Technika w produkcji cukierniczej technik technologii żywności cukiernik kwalifikacja t.4 wyroby cukiernicze tom 1 podręcznik. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.