Publikacja skierowana do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie).
Autorzy omawiają zagadnienia związane z użyteczną stroną obsługi konsumenta. Pokazują techniki serwowania potraw, nakrywania do stołu, zdobienia dań. Wprowadzają terminy angielskie i francuskie użytkowane w branży hotelarskiej i gastronomicznej. Objaśniają podstawy protokołu dyplomatycznego. Dodatkowym atutem książki są liczne ilustracje usprawniające zrozumienie treści i pomagające w ćwiczeniach użytecznych. Przedstawiają one m.in. Metody serwowania dań, sposoby zdobienia półmisków z potrawami, typy nakryć. Pytania kontrolne pomogą sprawdzić poziom własnej wiedzy.
Dla nauczycieli dostępne są gratisowe materiały metodyczne - do pobrania w Klubie Nauczyciela.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Obsługa konsumenta. zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik hotelarstwa. szkoły ponadgimnazjalne. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.