Zdjęcia produktu


Bezpieczeństwo i jakość żywności

(2016 / 416 / 9788301187323)
Podręczniki
Dostepność na dzień 21.11.2024: w magazynie

Promocyjna oferta cenowa:

89,00 zł
Sklep TaniaKsiazka.pl
Przejdź do sklepu Najlepsza oferta w bazie!
Przejdź do sklepu 89,00 zł - najtaniej w bazie!

Prezentowana oferta sklepu TaniaKsiazka.pl jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.

Recenzje i opinie

Opis produktu Bezpieczeństwo i jakość żywności

Jest to pierwsza na rynku polskim praca, która w wieloaspektowy sposób ukazuje zagadnienia związane z bezpieczeństwem i jakością żywności. Tematyka ta należy aktualnie do jednego z głównych nurtów rozważań w obszarze współczesnych problemów rozwoju gospodarki światowej. Globalizacja ukształtowała świeże struktury ekonomiczne, włączając w nie także sferę agrobiznesu i wyżywienia. Skutkiem tego stanu rzeczy są równocześnie zjawiska i tendencje pozytywne, jak i groźne procesy negatywne. Do takich należy zwykle wzmożone zjawisko oszustw żywnościowych i w wyniku czego utrata bezpieczeństwa żywności. Ma to swój wymiar zdrowotny, związany z walorami odżywczymi żywności i ich utratą w wyniku zanieczyszczenia oraz ekonomiczny, polegający na pozyskaniu nieekwiwalentnej w stosunku do kosztów nabycia wartości użytkowej w następstwie zakupu żywności zafałszowanej. W książce przedstawiono ważne dla współczesnego wytwórcy i konsumenta zagadnienia, jak koncepcje bezpieczeństwa żywnościowego i żywienia, suwerenność żywnościowa, jakość żywności, jej fałszowanie i obrona żywności przed działaniami o charakterze bioterrorystycznym. Praca mieści unikatowe rozważania na temat systemów bezpieczeństwa żywności na świecie, modeli ryzyka w tym obszarze, skali fałszerstw żywnościowych na świecie, w tym koncepcję tzw. Drugiej fali oszustw żywnościowych, sformułowaną na bazie analizy wykazu ponad 700 stanowczych incydentów żywnościowych z ostatnich 200 lat. Rozważania te są uzupełnione prezentacją wybranych, zasadniczych inicjatyw w zakresie bezpieczeństwa na świecie tak w rozmiarze międzynarodowych (Codex Alimentarius), jak i regionalnym (System RASFF), wreszcie krajowym. Autor oferuje jeszcze działania, jakie powinny być podjęte na szczeblu globalnym i regionalnym, by zapewnić bezpieczeństwo żywności współczesnemu konsumentowi.,,Publikacja proponuje czytelnikowi szczegółowy i wyczerpujący zasób wiadomości na temat prawa żywnościowego Unii Europejskiej i nie jest zwykłym kompendium wiedzy,także pokazuje uwarunkowania międzynarodowe, ekonomiczne dotyczące jakości i bezpieczeństwa żywności." Prof. Dr hab. Mieczysław Obiedziński Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dane oraz specyfikacja:

  • Kategoria

    Podręczniki
  • ISBN

    9788301187323
  • Ilość stron

    416
  • Rok wydania

    2016
  • Przecena

    -
  • Opinia użytkowników

    -

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

  • Bezpieczeństwo i jakość żywności (sklep TaniaKsiazka.pl)
    89,00 zł Sklep TaniaKsiazka.pl
    Przejdź do sklepu

W naszym rankingu znajduje się 1 promocyjnych ofert w cenie 89,00 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla Bezpieczeństwo i jakość żywności. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

Inne w kategorii Podręczniki