Zdjęcia produktu


Culinary Reactions (CHICAGO REVIEW PR)

(2011 / 288 / miękka / 9781569767061)
Literatura obcojęzyczna CHICAGO REVIEW PR
Dostepność na dzień 18.12.2024: w magazynie

Promocyjna oferta cenowa:

62,44 zł
Sklep Libristo.pl
Przejdź do sklepu Najlepsza oferta w bazie!
Przejdź do sklepu 62,44 zł - najtaniej w bazie!

Prezentowana oferta sklepu Libristo.pl jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.

Recenzje i opinie

Opis produktu Culinary Reactions

Exploring the scientific principles behind everyday recipes, this informative blend of lab book and cookbook reveals that cooks are actually chemists. Following or modifying recipes is shown to be an experiment with acids and bases, emulsions and suspensions, gels and foams. This easy-to-follow primer includes recipes that demonstrate the scientific concepts, such as Whipped Creamsicle Topping (a foam), Cherry Dream Cheese (a protein gel), and Lemonade with Chameleon Eggs (an acid indicator). Also included in this fun, fact-filled companion are answers to various culinary curiosities, such as "How does altering the ratio of flour, sugar, yeast, salt, butter, and water affect how high bread rises? "and" Why is whipped cream made with nitrous oxide rather than the more common carbon dioxide?"

Dane oraz specyfikacja:

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

  • Culinary Reactions (sklep Libristo.pl)
    62,44 zł Sklep Libristo.pl
    Przejdź do sklepu

W naszym rankingu znajduje się 1 promocyjnych ofert w cenie 62,44 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla Culinary Reactions. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

Inne w kategorii Literatura obcojęzyczna