Zdjęcia produktu


Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka (Wydawnictwo uniwersytetu jagiellońskiego)

(praca zbiorowa / 9788323339663)
Kuchnia, przepisy kulinarne Wydawnictwo uniwersytetu jagiellońskiego
Dostepność na dzień 23.11.2024: w magazynie

Promocyjna oferta cenowa:

48,99 zł
Sklep Empik
Przejdź do sklepu Najlepsza oferta w bazie!
Przejdź do sklepu 48,99 zł - najtaniej w bazie!

Prezentowana oferta sklepu Empik jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.

Recenzje i opinie

Opis produktu Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka

"Książka posiada syntetyczną analizę zmieniającego się znaczenia żywności w życiu współczesnego człowieka, jednocześnie w wymiarze pozytywnym, jak i negatywnym. Podkreśla jej zasadniczą funkcję odżywczą, ale podejmuje też tematykę antropogenizacji żywności.

Człowiek bowiem ingeruje we wszystkie etapy powstawania żywności: „od pola rolnika do stołu użytkownika". W żywności zatem mogą się znaleźć: obce i naturalne nieodżywcze substancje związane z produkcją i obrotem, związki pochodzące z emisji przemysłowych, środków transportu i obróbki cieplnej oraz dodatki do żywności celowo dodane, a także alergeny pokarmowe.

Dlatego znaczącego znaczenia nabiera poruszany w podręczniku problem bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, równocześnie w skali krajowej, jak i międzynarodowej." Prof. Dr hab. N. Med. Emilia Kolarzyk "Tematyka podręcznika jest różna, a przedstawione zagadnienia wymagają interdyscyplinarnego ujęcia, stąd również autorzy opracowujący poszczególne problemy reprezentują zróżnicowane dziedziny wiedzy medycznej i przyrodniczej.

sprawia to, iż poziom merytoryczny podręcznika jest wysoki, a rozdziały opracowane są w sposób rzetelny i kompetentny. Zostały uwzględnione najnowsze osiągnięcia naukowe oraz aktualne piśmiennictwo i uregulowania prawne, obowiązujące równocześnie w Polsce, jak i w innych krajach Unii Europejskiej.

Tak napisany podręcznik odnajdzie z całą pewnością pokaźne grono odbiorców." z recenzji prof. Dr. Hab. N. Med. Andrzeja Borzęckiego "Z satysfakcją pragnę podkreślić, że rozdziały związane z toksykologią prezentują nad wyraz wysoki poziom naukowy, i wyrażam przekonanie, iż takie będzie też odczucie czytelników.

Z całą odpowiedzialnością rekomenduję czytelnikom podręcznik "Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka" pod redakcją Emilii Kolarzyk, stworzony przez interdyscyplinarne grono wysokiej klasy specjalistów." z recenzji prof.

dr. Hab. N. Med. Janusza Pacha Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dane oraz specyfikacja:

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

  • Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka (sklep Empik)
    48,99 zł Sklep Empik
    Przejdź do sklepu

W naszym rankingu znajduje się 1 promocyjnych ofert w cenie 48,99 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

Inne w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne

  • Kwiaty w kuchni,203KS (5645477)

    Zobacz w sklepie Kwiaty w kuchni,203KS (5645477)
    Twój talerz rozkwitnie! Dzięki świeżym dodatkom z ogrodu i natury będziesz w stanie wyczarować nieprzeciętne potrawy. Przepisy są proste, komponenty...
    18,91 zł
  • Difin Bulimia od a do z

    Zobacz w sklepie Difin Bulimia od a do z
    Młodzi ludzie, szukając swego miejsca w świecie, bywają niepewni i zagubieni. Chcą zarówno zachować swą jednostkowość i oryginalność, jak na...
    40,01 zł
  • Zdrowo, szybko, tanio. Kuchnia polska. Poradnik

    Zobacz w sklepie Zdrowo, szybko, tanio. Kuchnia polska. Poradnik
    Istnieje sporo teorii na temat zdrowego odżywiania, większość diet wymaga licznych wyrzeczeń, samodyscypliny, nakładu czasu i środków finansowych....
    4,75 zł
  • Na Noże

    Zobacz w sklepie Na Noże
    "Na noże" to porcja kulinarnych pomysłów prosto z serialu. Śniadania, dania od serca, dary morza i desery to cztery działy ze świeżymi, nowoczesnymi,...
    14,24 zł
  • Kasza jaglana Beata pawlikowska

    Zobacz w sklepie Kasza jaglana Beata pawlikowska
    Uwielbiam! Czasem mam ochotę na czystą kaszę jaglaną bez żadnych dodatków. Taka kasza ma magiczne działanie. Wzmacnia od środka. Przywraca do...
    17,49 zł
  • Paryskie smaki

    Zobacz w sklepie Paryskie smaki
    Paryskie smaki, francuski bestseller i zwycięzca prestiżowego konkursu GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS w kategorii,,najlepsza książka kulinarno-podróżnicza".To...
    34,95 zł
  • Babaryba Gotujemy - dominika czerniak-chojnacka

    Zobacz w sklepie Babaryba Gotujemy - dominika czerniak-chojnacka
    GOTUJEMY to aktywnościowa książka o kuchni i gotowaniu - pełna zadań do rozwiązania i kolorowania. To nie tylko interaktywna kopalnia wiedzy...
    28,04 zł
  • Inspiracje na Wielkanoc

    Zobacz w sklepie Inspiracje na Wielkanoc
    dużanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Niedużo osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek...
    12,45 zł
  • Między wódką a zakąską

    Zobacz w sklepie Między wódką a zakąską
    Ta książka wzięła się z niezgody. Niezgody z twierdzeniem, iż każda wódka smakuje tak samo, że na próżno szukać w niej jednostkowego charakteru....
    29,95 zł
  • Bromatologia zarys nauki o żywności i żywieniu Wydawnictwo lekarskie pzwl

    Zobacz w sklepie Bromatologia zarys nauki o żywności i żywieniu Wydawnictwo lekarskie pzwl
    Tytuł Bromatologia. Kształt nauki o żywności i żywieniu Autorzy Henryk Gertig, Juliusz Przysławski Język polski Wydawnictwo PZWL ISBN 978-83-200-3603-9...
    165,30 zł
  • Kuchnia Żydowska

    Zobacz w sklepie Kuchnia Żydowska
    Smaczne przepisy na dania z Kuchni Żydowskiej.
    6,23 zł
  • Wsip Usługi żywieniowe w hotelarstwie

    Zobacz w sklepie Wsip Usługi żywieniowe w hotelarstwie
    Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań)....
    70,90 zł