Soczysty, dojrzały pomidor wewnątrz lata czy jego blady cień z holenderskiej uprawy całorocznej? Oto pytanie, które zadaje sobie coraz więcej Polaków.
Gdy po latach niedoborów zachłysnęliśmy się bogactwem towarów w na sklepowych półkach, z zachwytu zapomnieliśmy o tym, co rodzime, prawidłowe i zdrowe. Dopiero niedawno przestały nam wystarczać sztuczne warzywa z supermarketu. Ale żeby na rynek znów trafiła wartościowa żywność, potrzebni są ludzie, którzy ją wyprodukują. I o nich opowiada ta książka. Bohaterowie Agaty Michalak to pasjonaci, którzy często porwali się – dosłownie – z motyką na słońce. Ich determinacja trafiła jednak na podatny grunt. Choć dla wielu Polaków wartość wciąż jest czynnikiem decydującym, coraz częściej kupujemy mniej, ale za to lepiej. Chcemy wiedzieć, co jemy, jaką drogę przebyły produkty, które trafiają na nasz stół, a wartość za naturalną żywność jest łatwiejsza do zaakceptowania, gdy mamy świadomość, iż za nią stoi ciężka praca i szacunek dla przyrody. Tak do tego, co robią, podchodzą bohaterowie Michalak: z bezwzględną uczciwością i wielkim przekonaniem, iż jedzenie to coś naprawdę wartościowego.
Podtytuł: Opowieści z pola, ogrodu i lasu
ISBN: 9788380494503
Kod paskowy: 9788380494503
Autorzy: Michalak Agata
Wydanie: 1
Rok wydania: 2017
Kod wydawcy: 28477
ilość stron: 216
Oprawa: Twarda
PKWiU: 58.11.1
Format: 14.2x22.2
Głębokość (mm): 20
Waga: 0.362
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla O dobrym jedzeniu. opowieści z pola, ogrodu i lasu - agata michalak. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.