Coraz więcej osób ma problem z trawieniem pszenicy i zmaga z zróżnicowanymi chorobami - alergią, nietolerancją pokarmową, celiakią. W takich sytuacjach najlepszym lekarstwem okazuje się dieta eliminacyjna. Nie jest jednak?atwo tak komponować posiłki, gdy trzeba zlikwidować z talerza to, co dotąd wydawało się potrzebne, a unikanie wszechobecnego glutenu, który pojawia się dosłownie wszędzie, nawet w wędlinach, kostkach rosołowych, keczupie i... Batonach czekoladowych, wydaje się skrajnie skomplikowane. A gdy jeszcze przydałoby się trochę schudnąć... Osiągnięcie optymalnej wagi i samopoczucia bez drakońskich wyrzeczeń wydaje się niemal nieosiągalne. Jednak nic nie jest niemożliwe. Dietetyczna hedonistka i zwolenniczka zdrowego i przede wszystkim pysznego jedzenia zna sposób na to, jak schudnąć, jedząc smacznie, do syta i bez glutenu!
W tym poradniku można znaleźć nie tylko praktyczny program odchudzania na osiem tygodni wraz z listami zakupów, ale i sporo pożytecznych danych na temat diety bezglutenowej i zdrowego odżywiania w ogóle. Dodatkowym bonusem jest szczegółowa lista dodatków do?ywności - które z nich są nieszkodliwe, a których należy unikać.
Autorzy: Magdalena Makarowska
Data premiery: 2015-02-04
EAN: 9788372294470
Format: 0x0 cm
ilość stron: 376
ISBN: 9788372294470
Oprawa: broszurowa
Rok wydania: 2015
Wydawnictwo: Feeria
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Jedz pysznie bez pszenicy. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.