Trądzik, niełatwa do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągłe katary i zapalenia zatok, reumatyzm, problemy skórne, astma, zespół przewlekłego zmęczenia. Jeżeli niepokoją cię którekolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie.
Może okazać się, iż twój układ wytrzymałościowy traktuje jako wroga niektóre komponenty pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych najróżniejszego rodzaju. W szczególności mnóstwo osób uzyskuje dodatni wynik w testach alergicznych na mleko, jaja i gluten (albo pszenicę).W książce znajdziesz pomiędzy innymi dane:• Jakich produktów unikać na diecie bez mleka i glutenu.• Dlaczego bakterie jelitowe są niezwykle ważne dla naszego zdrowia.• Skąd czerpać wapń, jeżeli źle tolerujemy mleko.• Co jeść, by długo zachować młodość, witalność i prawidłowe samopoczucie.A oprócz tego przepisy na dania bez mleka i glutenu.Mgr Barbara Kuligowska-Dudek - absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, doradca żywieniowy, ekspert leczenia dietą.
Autorka książek i artykułów prasowych. Uważa, iż profilaktyka oparta na stosownej diecie i sposobie życia jest podstawą uniemożliwiania wielu chorobom i utrzymania zdrowia. Tytuł Dieta bez mleka i glutenu Autor Barbara Kuligowska-Dudek Wydawnictwo Poligraf EAN 9788378561989 ISBN 9788378561989 Kategoria Kuchnia,diety\Diety i zdrowe żywienie ilość stron 264 Format 14.5x20.5x1.4 cm Rok wydania 2014 Oprawa Miękka Wydanie 1 Waga 0.332 kg
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Dieta bez mleka i glutenu. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.