Poradnik zaliczany do klasyki, sprzedano już ponad 100 000 egzemplarzy.
Opracowana w 1986 roku i przetestowana przez naukowców Europejskiego Instytut Badań nad Odżywianiem (IREN), metoda doktora Alaina Delabos jest przełomowym zwrotem w podejściu do odżywiania się. Po raz pierwszy w historii nowoczesnej medycyny lekarz twierdzi, iż nie trzeba rezygnować z żadnych potraw, żeby uzyskać i zachować szczupłą sylwetkę, a nawet zapanować nad podwyższonym cholesterolem i cukrzycą. Każda potrawa jest wartościowa, jeśli zostanie spożyta zgodnie z biologicznym zegarem organizmu, podczas gdy ten sam pokarm przyjęty w niewłaściwym momencie przyczyni się do otyłości. Z metody mogą skorzystać nie tylko osoby posiadające problemy z nadwagą albo zaburzeniami metabolicznymi, ale każdy, kto pragnie zachować zdrowie i prawidłowe samopoczucie.
Nie bez powodu doktor Alain Delabos nazywany jest architektem ciała. Jego metoda pomaga zrozumieć, dlaczego zbędne kilogramy odkładają się w tej lub innej części ciała. Stosując się do jego zaleceń, możemy sami w naturalny sposób odzyskać zgrabną sylwetkę. Efekt jest trwały i nie wywołuje efektu jojo.
Książka ukazała się we Francji w 1999 roku i jest alternatywą dla wszystkiego rodzaju restrykcyjnych diet, powodujących niedobory elementów w organizmie. Wynajdziesz w niej przepisy kulinarne kuchni francuskiej, a także przygotowane specjalnie dla polskiego czytelnika dania kuchni polskiej.
Podtytuł: Odżywianie zgodne z rytmami biologicznymi (CHRONOODŻYWIANIE)
Tytuł oryginału: MINCIR SUR MESURE grâce à la chrono-nutrition
ISBN: 9788376490571
Kod paskowy: 9788376490571
Autorzy: Delabos Alain
Redakcja: Pellenq-Zemek Elisabeth
Tłumaczenie: Wieczorek Barbara
Wydanie: 1
Rok wydania: 2010
Kod wydawcy: 22157
Miejscowość: Katowice
ilość stron: 372
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11
Format: 14.5x20.5cm
Głębokość (mm): 18
Waga: 0.46
Język oryginału: francuski
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Zeszczupleć na życzenie. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.