"RAMEN W DOMU" - proste PRZEPISY, KTÓRE ZAMIENIĄ TWOJĄ KUCHNIĘ W KRÓLESTWO RAMENU Książka kucharska z nietrudnymi japońskimi przepisami na tradycyjny ramen i odważnymi nowymi smakami Przygotowanie ramenu to obszerny wyczyn - autor książki, specjalista w swojej dziedzinie, usuwa wszystkie przeszkody na drodze do idealnej, prawdziwie japońskiej wersji tego dania. Adaptując tradycyjne przepisy na stoły całego świata, "Ramen w domu" daje wszystkim proste recepty na autentyczne i kreatywne dania. To najłatwiejszy sposób dla domowych szefów kuchni,radować się prawdziwym i niebiańskim smakiem ramenu, bez wysiłku i nadmiernych starań. Książka ukaże się 26 lutego nakładem wydawnictwa Poradnia K. Uwielbiam ramen. Od kiedy po raz pierwszy spróbowałam go w Japonii, zakochałam się w tym smaku i dziś jest to moja ulubiona zupa. Jej przygotowanie może się wydać tajemne i niełatwe, lecz tak naprawdę wystarczy poznać kilka zasad i po prostu spróbować. My, Polacy, jesteśmy mistrzami w gotowaniu zup i jestem przekonana, że pokochamy też ramen. W tej ładnej, jasno napisanej książce, autor, który mieszkał w Japonii i uczył się gotowania ramenu u japońskich mistrzów, prezentuje, jak można przygotować go w domu. Pisze o tare, czyli duszy ramenu, o rodzajach wywaru i podaje przepisy na makaron. W świecie, gdzie wszystko musi być na szybko, ramen jest jak medytacja. Jestem przekonana, że podbije świat, a głębia jego smaku zniewoli nasze podniebienia. Polecam gorąco! Eliza Mórawska-Kmita, Whiteplate.com oPonad 100 klasycznych i kreatywnych przepisów na zupy, tare, makarony, przystawki i dodatki oInstrukcje krok po kroku, które umożliwiają cieszenie się domowym ramenem każdego wieczoru oSztuczki, które oszczędzą Twój czas oCiekawostki o japońskiej kulturze i kuchni Wśród przepisów: $1032Shio ramen z zielonymi warzywami $1033Chashumen z boczkiem $1034Ostry miso ramen $1035Ramen tonkotsu $1036Smażony makaron $1037Wegański hiyashi chuka i sporo więcej! O autorze Brian MacDuckston jest koneserem ramenu mieszkającym w Japonii. Spędził dużo lat, podróżując po tym kraju i próbując niezliczonych porcji tego dania; jest absolwentem Szkoły Ramenu w Osace. Prowadzi kronikę swych odkryć (których dokonuje jednocześnie w trakcie jedzenia, jak i przygotowywania ramenu) $1038 na stronie internetowej i kanale YouTube "Ramen Adventures". Kiedy nie promuje ramenu w japońskiej telewizji, zabiera swoje kubki smakowe w kulinarną podróż po Japonii.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Ramen w domu. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.