Nareszcie głos rozsądku i potężna porcja wiedzy w dyskusji o zdrowym odżywianiu!
praktyczny i konieczny przewodnik po tym, co „ekologiczne", „tradycyjne", „wolne od" i...
„ Naturalne " odżywianie to cel prawdziwego wyścigu, w którym od lat biorą udział dietetycy, celebryci, media i my sami. Jednak nasze poglądy w tej kwestii wcale nie są ugruntowane. Niepokojeni i z dezorientowani coraz to nowymi alarmami pojawiającymi się w mediach na temat krzywdzącości kolejnych części, utwierdziliśmy się w przekonaniu, iż „ manipulowanie " żywnością to największe zło, zapominając, że rośliny udoskonalamy od początków rolnictwa.
Na czym opieramy pewność, że pomarańczowy to naturalny kolor marchewki? Albo ryż, po który sięgamy w sklepie, jest naprawdę ekologiczny? Czy istnieje coś takiego jak „ nadwrażliwość na gluten "?
żeby sprawdzić jakość oraz pochodzenie tego, co trafia na nasz talerz, i rozwiać liczne wątpliwości autorzy – włoscy naukowcy: chemik i biotechnolożka znana z bestsellerowego poradnika Bez parabenów. Jak bronić się przed kosmetycznymi oszustwami i mądrze dbać o urodę – opisują historię pokarmów, analizują dowody zebrane przez badaczy i wsłuchują się w prastarą mądrość rolników. Dzięki ich pełnemu pasji spojrzeniu, a także rzetelnym objaśnieniom możemy wreszcie dokonać świadomego wyboru jako klienci, bez obaw, iż działamy „ przeciw naturze ".
Tytuł Przeciw naturze. Prawdy i mity o GMO, żywności ekologicznej, glutenie i o tym, co się kryje w naszym jedzeniu Autor Dario Bressanini,Beatrice Mautino Tłumacz Tomasz Kwiecień Wydawnictwo Wydawnictwo Literackie EAN 9788308073506 ISBN 9788308073506 Kategoria Poradniki\Sport i zdrowie ilość stron 352 Rok wydania 2021 Oprawa Twarda Wydanie 1
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Przeciw naturze - dario bressanini,beatrice mautino. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.