To nie tylko książka,wytwarzane z pasją narzędzie przetrwania. Niezwykły toolbook, który zaopatrzono w mocny rzemień umożliwiający rozpalenie ognia – najważniejszego narzędzia w walce o przeżycie. Ogień to ciepło, światło, ochrona przed dzikimi zwierzętami, ale także możliwość przygotowania posiłku.
Co zjeść w lesie, jak przyrządzić to, co oferuje nam natura, piekąc w żarze, wykorzystując ruszt, dół ziemny albo gotując za pomocą kamieni? Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a choćby życie.
Obudź w sobie naszą narodową zapobiegliwość i zaradność. Tylko przygotowani przetrwają! Toolbook posiada: prezentację technik gotowania w terenie (żar, dół ziemny, gotowanie kamieniami), przepisy kulinarne, poradnik, jak rozpalić ogień (łuk ogniowy, świder ręczny), opis gatunków drzew – jak i do czego je wykorzystać (rozpałka, podtrzymanie ognia, tworzenie żaru, wędzenie, itd.), filmy instruktażowe przystępne w aplikacji Pascal AR, solidny rzemień, linijkę calową i centymetrową.
W linii ukazały się: "Przygotowani przetrwają", "Sztuczki survivalowe", "Terenowa apteczka ziołowa". Tytuł Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie. Tom 1 Autor Artur Bokła,Katarzyna Mikulska Wydawnictwo Pascal EAN 9788381036511 ISBN 9788381036511 Kategoria Poradniki\Rozwój osobisty liczba stron 156 Format 11.5x19.8x1 cm Rok wydania 2017 Oprawa Miękka Wydanie 1 Waga 0.122 kg
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. gotowanie w terenie. część 1. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.