50 pysznych dań kojących ciało i duszę!
Przyprawiające o zawrót głowy fakty!
Świadome odżywianie angażujące wszystkie zmysły!
Śmieciowe jedzenie pogarsza nasz stan psychiczny i szkodzi planecie. Przyczynia się do epidemii otyłości, cukrzycy, przewlekłych chorób jelit, astmy, alergii pokarmowych i nietolerancji glutenu. Nie ma czasu do stracenia. Trzeba działać!
Na szczęście istnieje takie jedzenie, które ma dobroczynny wpływ na naszą duszę i na środowisko, stabilną produkcję żywności, dobro zwierząt i na nasze serce i resztę organizmu.
Znany szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt i dziennikarz naukowy Henrik Ennart dzielą się poradami, co jeść, żeby lepiej się czuć. Przekazują najnowszą wiedzę naukową, a dzięki masie smacznych przepisów podpowiadają, jak zastosować ją w praktyce. Przekonują, iż poczucie szczęścia zagwarantuje nam nie tylko to, co najsmaczniejsze, lecz także to, co wspiera stabilny rozwój środowiska. Od spożywanych poprzez nas posiłków zależy bowiem nie tylko nasze zdrowie, lecz i kondycja planety.
To książka dla każdego, kto rozumie już, że ciało i umysł są ze sobą połączone iż dieta i flora bakteryjna posiadają w obu wypadkach decydujące znaczenie.
- Jak bakterie jelitowe wpływają na uczucia?
- Czym jest żywienie spersonalizowane?
- Co daje mindful eating?
- Na czym polega psychobiotyczny kurs gotowania?
Czytaj, jedz i bądź szczęśliwy!
Tytuł Happy food 2. 0 co jeść aby szczęśliwie żyć Autorzy Niklas Ekstedt, Henrik Ennart Tłumacz Agata Teperek Wydawnictwo Burda Książki EAN 9788380536098 ISBN 9788380536098 Kategoria Poradniki\Uroda i zdrowie ilość stron 240 Format 17x24x2 cm Rok wydania 2019 Oprawa Miękka ze skrzydełkami Wydanie 1 Waga 0.2 kg
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Happy food 2.0. co jeść, by szczęśliwie żyć. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.