Produkty powiązane
-
Ogniem i dymem - Martin Nordin
Zobacz w sklepieNORDIN MARTIN/ Ogniem i dymem. Ciekawe przepisy. Nie tylko z warzyw/ zabierze Cię w podróż po nowych, unikatowych i nieprzeciętnych smakach i zapachach. Odkryj...19,95 zł
Zdjęcia produktu
Prezentowana oferta sklepu TaniaKsiazka.pl jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.
/ Ogniem i dymem. Ciekawe przepisy. Nie tylko z warzyw/ zabierze Cię w podróż po nowych, wyjątkowych i nieporównanych smakach i zapachach. Odkryj jak opiec, przyrumieniać, uprażyć warzywa na ogniu i sprawić, aby cebula stała się słodka, bakłażan przeszedł smakowitym dymem, a buraki nabrały przepięknego brązowego koloru.
Przyrządzanie warzyw na ogniu, to wyraźnie więcej niż tylko pieczenie na grillu. Niektóre jarzyny można żarzyć bezpośrednio na gorącym węglu, inne opiekać na ruszcie albo po prostu wędzić. Ta wyjątkowa książka pomoże Ci przygotować oryginalne i niepowtarzalne dania.
Wykorzystaj jeden z ponad 70 autorskich przepisów. Baw się i eksperymentuj. Wypróbuj świeże techniki, miej odwagę skosztować grillowanego groszku czy ananasa, poczuj nieszablonowy smak chrupiących papryczek chili i kalafiora.
Wypij love drink z pieczonego selera. Zjedz wędzone pomidory, czy burgera z kabaczka i fasoli mung. Zaproś przyjaciół, sąsiadów i rodzinę do stołu, zaproponuj im pyszny, aromatyczny posiłek oraz niezapomnianą podróż kulinarną w krainę ognia i dymu.
* Martin Nordin* - pasjonat kuchni i fotografii. Prowadzi własną markę cateringowa i artystyczną The Cabbage Butcher. Autor książki "Gröna burgera"(Zielone burgery), przetłumaczonej na 6 języków.
W wolnym czasie fotografuje potrawy i prowadzi popularny kulinarny profil na Instagramie (martin\_nordin). Już jako dziecko lubił przebywać w kuchni, gdzie chłonął zapachy i smaki potraw gotowanych poprzez matkę i babcię.
Pierwsze fachowe doświadczenie zdobył na lodołamaczu, gdzie spędził kilkunastomiesięczną służbę wojskową jako szef kuchni. Przez niemało lat pracował dla Ikea Food m.in. Jako Creative Leader. Ma wielu przyjaciół wegetarian i wegan, stąd zainteresowanie nowymi, niemięsnymi potrawami.
Lubi eksperymentować w kuchni z przeróżnymi warzywami i sposobami gotowania. Ciągle poszukuje nowych smaków. W swoich książkach dzieli się z czytelnikami pasją do potraw z warzyw i nie tylko. Mieszka i pracuje w Malmö.
W naszym rankingu znajduje się 1 promocyjnych ofert w cenie 19,95 zł.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Ogniem i dymem - Martin Nordin. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.