Esencja kuchni włoskiej, najlepsze i za razem sprawdzone przepisy teraz w jednej publikacji. Wydawcą książki jest czołowy wydawca włoskich książek kulinarnych - Food Editore. Wszystkie przepisy zamieszczone w tej książce zostały wytworzone w ich redakcyjnej kuchni i tam też zrobiono zdjęcia, ilustrując nieraz krok po kroku sposób przygotowania potraw.Ta książka to absolutna klasyka kulinarna wydana w najwyższej jakości edytorskiej.
zawiera 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej, począwszy od przekąsek po desery. Dodatkowo zamieszczono w niej dział z potrawami, które nie zawierają glutenu, laktozy, mięsa i ryb. To wielkie kompendium kulinarne wzbogacono też o poradnik gotowania krok po kroku, więc publikacja jest wyśmienitą pomocą dla wszelkich, którzy oprócz receptur chcieliby mieć pod ręką szczegółowy opis sposobów wykonania smacznych dań.
W książce pokazano dodatkowo główne elementy poszczególnych potraw, żeby podkreślić, jak wielkie znaczenie ma ich jakość.Publikacja jest znakomitym pomysłem na podarek na mnóstwo najróżniejszych okazji. „O kuchni włoskiej powstało już sporo książek i poradników, jednak dzisiaj w rękach mam prawdziwe kompendium wiedzy na jej temat.
I to wiedzy ciekawej. Na ponad 700 stronach znalazły się teoretyczne opisy tego za co wielu kuchnię ubóstwia, jest o podstawach, czyli nieprzeciętnej jakości składnikach i ich pochodzeniu i kulinarnej funkcjonalności i o tym czego każdy się powinien nauczyć: sosach, cieście, rybach, mięsie i wielu innych.
Jak je wybrać, jak przygotować, a w końcu jak podać. „Złota łyżka” to książka, po którą powinien sięgnąć każdy, kto czuje do kuchni włoskiej, parafrazując, bazylię. To co mnie najbardziej uwiodło w tej pozycji to łatwość wykonania większości przepisów, występowanie przy trudniejszych instrukcji „krok po kroku” i sugestia wina, które można podać do przygotowanych dań”.Laura Osęka, psycholożka, psychodietetyczka, dziennikarka kulinarna, autorka książki kucharskiej „Jedno jest pewne!
Ze Złotą Łyżką pomysłów ani na obiad i ani na kolację Wam nie zabraknie! A przy okazji łykniecie niemało wiedzy!"Bartek Kieżun, Krakowski Makaroniarz Tytuł Złota łyżka 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej Autor Giovanni Ballarini Wydawnictwo Jedność EAN 9788381440707 ISBN 9788381440707 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia ilość stron 768 Format 19.5x26.5x5.2 cm Rok wydania 2019 Oprawa Twarda Wydanie 1 Waga 2.245 kg
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.