#bezjajtej – Książka nie tylko dla wegan!„Czy można złączyć pyszne słodkości, punkowe zacięcie i etyczny styl życia? Okazuje się, że jak najmocniej, a Agata i jej ekipa są w tym mistrzami. Warto w to wejść!”(Orestes „Everyday Hero” Kowalski – youtuber, miłośnik tatuaży i kotów, obrońca praw zwierząt)„Bez jaj – prościej nie można.
Nie ma już wymówki, że nie da się upiec wegańskich drożdżówek. Agata przygotowała niemało prostych przepisów na ciasta i ciasteczka bez elementów pochodzenia zwierzęcego. Książka stanowczo spodoba się młodym łasuchom, nawet tym, którzy rzadko zaglądają do kuchni.
Mnie genialna szata graficzna. Biegnijcie więc do sklepu po mleko sojowe!”(Ewa Wagner – redaktor naczelna magazynu „Kuchnia”)„To, iż weganie rezygnują z produktów pochodzenia zwierzęcego, nie oznacza, iż muszą się pożegnać z ulubionymi słodyczami!
Agata dzieli się pomysłami na fantastyczne ciasta i ciasteczka. Mnóstwo prze-pisów jest tak prostych,ekspresowo będziemy mogli usiąść z talerzem wegańskich słodkości i zabrać na kolana naszego kota, któremu nie poświęcamy czasu, gdy zamieniamy kuchnię w domową cukiernię.
Czego chcieć więcej?”(Joanna Wlazło – redaktor magazynu „Vege”, Fundacja Viva!)„Agata przenosi stolicę weganizmu z Berlina do naszych domów. Nie musisz nigdzie jechać – przepisy i zdjęcia z tej książki sprawią, iż poczujesz się jak w kawiarni na Kreuzbergu”.(Weronika Potepa – dyrektor kreatywna magazynu „V mag”, od 5 lat mieszka w Berlinie)#prosteprzepisy#weganizmtonieluksus#veganfortheanimalsnotforhealth#słodkiebezkompromisów#itaktozjem#acomitamRoślinne pieczenie wcale nie jest skomplikowane ani elitarne czy elitarne.
Chcę Cię namówić nie tylko do pieczenia według moich przepisów, zawartych w tej książce,dodatkowo do tworzenia własnych kompozycji smakowych oraz wymyślania nowych dekoracji do tortów czy kremów do babeczek.
Traktuj tę książkę jak notatnik. Zapisuj na marginesach swoje uwagi. Nie bój się jej ubrudzić. Niech leży w kuchni na stole i żyje własnym życiem. Byłoby mi smutno, gdyby stała się zakurzoną ozdobą na regale w salonie.Przeczytaj ją, zaznacz przepisy, które chcesz wypróbować, i zabierz się do pracy.
Cukiernictwo jest trochę magią, ale gwarantuję Ci,ekspresowo opanujesz jej tajniki i zaskoczysz nie tylko siebie, lecz i swoich bliskich. Przekaż dalej to, czego się nauczysz, i twórz smakołyki razem z przyjaciółmi, wspólnie wyjadając kremy i resztki ciast.
Właśnie to jest najlepsze!Autorka-----------Agata Wilkowska – rocznik ’88, nieokiełznana w swych pasjach, samozwańcza wegańska cukierniczka. Miesza, kręci, uciera, dekoruje. Rozbija utarte schematy, udowadniając, iż pieczenie roślinne nie jest ani niełatwe, ani nudne.
Uwielbia „podrabiać” konwencjonalne wypieki, a tym samym uszczęśliwiać i zaskakiwać wszystkich łakomczuchów.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Bez jaj. roślinna cukiernia. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.