Jak ze swego jedzenia uczynić lekarstwo i źródło sił, a jednocześnie nadal czerpać z niego przyjemność, bez samoograniczenia i ascezy?
Książka o osiąganiu prawdziwej witalności dzięki przejściu na naturalny, przynoszący życie pokarm.
W książce autor dzieli się własnymi tajemnicami i pokazuje 100 przepisów na przygotowanie "żywych" potraw. To właśnie oryginalne receptury stanowią znaczącą zawartość tej książki. Dzięki potężnym wskazówkom każdy będzie potrafił "skomponować" pełnowartościową dietę, dobraną do jednostkowej kondycji i uniknie charakterystycznych błędów diety wegetariańskiej i witariańskiej.
Siergiej Gładkow jest doktorem nauk matematyczno-fizycznych, w przeszłości z sukcesami zajmującym się fizyką eksperymentalną, autorem wielu publikacji. Gdy jego karierę naukową przerwała zagrażająca życiu choroba onkologiczna, postanowił zrezygnować z pomocy lekarzy i wszystkie sprawy związane ze zdrowiem wziąć w swoje ręce.
Od tego czasu minęło prawie ćwierć wieku. Autor znalazł nową drogę i cel swego życia – poszukiwanie sposobów uzyskania jedności z Przyrodą, rozumianą jako żywy organizm. Wydał w Rosji już kilka prac na temat zdrowego odżywiania.
Jedną z głównych idei niniejszej książki jest postrzeganie budowania diety znakomitej jako procesu twórczego, do którego należy podchodzić, kierując się nie narzuconymi teoriami i dogmatami, ale uważną obserwacją własnego organizmu – to w nim mamy poszukiwać symptomów rosnącej witalności.
ISBN: 9788394705008
Kod paskowy: 9788394705008
Autorzy: Gładkow Siergiej
Rok wydania: 2018
Kod wydawcy: 61056
ilość stron: 304
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 14.5x20.5cm
Głębokość (mm): 22
Waga: 0.335
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Kulinarna księga natury - Siergiej Gładkow,894KS (9314258). Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.