Sztuka dekoracji cukierniczej to jedyna książka, w której 20 najsławniejszych mistrzów dekoracji cukrowych przedstawia obszerny wachlarz umiejętności, technik, projektów i daje szereg eksperckich porad. Wyśmienita dla zapalonych amatorów wypieków, początkujących cukierników i cukierników-hobbystów o różnorodnym stopniu umiejętności. Książka ta poprowadzi Cię krok po kroku od prostych przepisów do klasy profesjonalnej.
Dla wygody Czytelnika ponad 40 tutoriali podzielono na sześć tematycznych rozdziałów: Ciasta i ciasteczka, Czekolada, Podstawowe dekoracje tortu, nowoczesne dekoracje tortu, Klasa mistrzowska, Pieczenie ciast na zamówienie. Każdy z nich posiada sporo tradycyjnych technik, nowych umiejętności i współczesnych trendów – wszystkie z fotografiami i jasnymi instrukcjami – jak jeszcze projekty do zrealizowania w domu. W tej książce odnajdziesz torty na specjalne okazje, takie jak przyjęcia weselne, Święta Bożego Narodzenia, chrzciny czy Dzień Matki, jak na dodatek ładne smakołyki, którym nikt się nie oprze, na przyjęcia domowe, popołudniową herbatę czy urodziny.Międzynarodowa Szkoła Squires Kitchen została założona w 1987r. W Surrey, w Anglii. Dzięki utalentowanym mistrzom i pełnym pasji uczniom stała się rozpoznawalnym miejscem kształcenia i doskonalenia, które przyciąga ludzi z całego świata. Jej program nauczania jest także wykonywany w Malezji i Singapurze, a wkrótce także w innych krajach.
Mistrzów Squires Kitchen łączy miłość do cukiernictwa oraz lata praktyki i poświęcenia, które sprawiły, iż stali się ekspertami w danej dziedzinie. Są także nadzwyczajnymi ludźmi, którzy uwielbiają dzielić się swoją wiedzą z uczniami dla przyszłych pokoleń cukierników. W tej książce mistrzowie prezentują nie tylko swoją bogatą wiedzę, ale także szeroką gamę jednostkowych stylów stanowiących wyczerpujące i bezcenne źródło informacji.
„Przed Tobą niektóre z ekscytujących sekretów nadzwyczajnego świata dekoracji cukrowych w dziedzinie celebrowania wszystkiego typu ciast". Alex BransgroveKsiążka wydana jest na grubym kredowym papierze (150g) w formacie portretowym (235 x 280 mm) w twardej oprawie z obwolutą w full color. Zawiera około 1400 kolorowych fotografii i 55 szablonów do tworzenia słodkości i dekoracji.
Tytuł Sztuka dekoracji cukierniczej międzynarodowa szkoła squires kitchen Autor Opracowanie Zbiorowe Wydawnictwo APN Promise EAN 9788375411751 ISBN 9788375411751 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia liczba stron 520 Format 23.5x28.5x4.4 cm Rok wydania 2015 Oprawa Twarda Wydanie 1 Waga 2.835 kg
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Sztuka dekoracji cukierniczej. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.