Książka niezbędna w każdej polskiej kuchni! Gotowanie nie będzie miało przed Czytelnikami tej książki żadnych tajemnic! Zagadnienia opisane w książce: - aranżacja i wyposażenie nowoczesnej, praktycznej i przyjaznej kuchni - jak urządzić wnętrze, w którym przyrządzanie posiłków będzie nietrudne i przyjemne - zasady racjonalnego i zdrowego żywienia - opracowane dla rodziny, której członkowie są w przeróżnym wieku, prowadzą rozmaity tryb życia i wymagają odmiennej diety - stołowy savoir-vivre - dekorowanie i nakrywanie stołu, wybór sztućców i kieliszków, menu trafne do okazji - efektywne porady i kulinarne triki - jak rozróżniać gatunki mięsa i ryb i właściwie je porcjować, jak przechowywać warzywa i racjonalnie wykorzystywać produkty - sprawdzone przepisy krok po kroku - potrawy na wszystkie okazje, sekrety kuchni polskiej w wersji domowej - przy każdym przepisie - ilość porcji, czas przygotowania, stopień trudności, kaloryczność potrawy - wszystkie komponenty przystępne w polskich sklepach - zakup produktów i dodatków nie będzie problemem
Tytuł Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej Autorzy Romana Chojnacka, Jolanta Przytuła, Aleksandra Sw Wydawnictwo Publicat EAN 9788327127259 ISBN 9788327127259 Kategoria Literatura, Kulinaria liczba stron 528 Format 240x165 mm Rok wydania 2023 Oprawa twarda
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Kuchnia polska. encyklopedia sztuki kulinarnej. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.