E-booka "Bali na Twoim talerzu" napisałam w trakcie mojego półrocznego pobytu na Bali, jest rezultatem mojej miłości do tego miejsca, jego kultury i kuchni. Mam nadzieję, że dzięki niemu otworzę Wasze zmysły na świeże, nieoczywiste połączenia i zaskoczę Was nowymi połączeniami dość oczywistych składników.
47 bezmięsnych przepisów dla całej rodziny, słodkich i słonych, na śladowy i pokaźny głód. Oprócz części „kulinarnej" wyszukacie w nim ekstrakt „Gotowanie & Mindfullness" i kilka myśli o mojej przemianie.
Mieszkając ostatnie pół roku na Bali zagłębiłam się szczególnie w tamtejszą kulturę, ludzi, fason życia,na ogół najistotniej pokochałam kuchnię. Stworzyłam własne wersje przepisów, które tak nad wyraz polubiłam wcześniej w balijskich restauracjach czy poznałam od balijskich przyjaciół, a którymi teraz dzielę się z Wami w tym właśnie e-booku.
dzisiaj, kiedy tak szczególnie przepełniłam się tutejszą energią i miłością do jedzenia, postanowiłam, że muszę ją Wam przekazać dalej w 47 zróżnicowanych przepisach. Pokochałam to miejsce za wolność, kolory, otwartość, różnorodność i spokój.
Jest to bezspornie moje miejsce w sercu, które chciałabym Wam „wysłać" choć w drobnej części. Pomyślałam,najkorzystniejszym i najprostszym sposobem, żeby to zrobić, będzie przeniesienie smaków Bali na Wasze talerze.
Po sukcesie i wielkim zainteresowaniu tym, co gotowałam poprzez ostatnie pół roku w swojej balijskiej kuchni, a co mogliście śledzić na moim stories, przyszedł czas na podzielenie się z Wami szczegółami.
odnajdziecie tutaj przepisy zarówno na śniadania, owocowe i warzywne bowle, balijskie specjały, jak i dania na mniejszy apetyt jak i „coś słodkiego", a także sosy, które zmieniają życie, które możecie robić, wstawić na kilka dni do lodówki i dopasowywać ze swymi innymi ulubionymi daniami.
Zdaję sobie sprawę, że nie każdy ma możliwość spróbowania tych smaków tu na miejscu na Bali, dlatego zadecydowałam, że po prostu przyniosę je do Was. Niezależnie w jakim miejscu na świecie teraz jesteście, będziecie mogli je odtworzyć.
Nie używam w tym e-booku żadnych produktów, których nie można otrzymać w Polsce, ewentualnie polecam zamienniki produktów, które znaleźć może być Wam trochę trudniej. Mam nadzieję, że dzięki tej książce otworzę Wasze zmysły na nowe, nieoczywiste połączenia i zaskoczę Was nowymi kombinacjami dość oczywistych części.
Kuchnia balijska to raj dla wegetarian i wegan. Osobiście w dodatku staram się jeść w taki sposób dlatego nie wyszukacie tutaj przepisów mięsnych. Jeśli jednak lubicie mięso to tofu i warzywa możecie spokojnie zastąpić kurczakiem, wieprzowiną albo wołowiną, wedle własnego uznania.
W tym e-booku odszukacie zarówno super przystępne potrawy, jak i takie które mogą być trochę bardziej złożone i będą wymagały odrobiny więcej miłości i energii. Obiecuje, iż pokochacie te potrawy i wcale nie będzie Wam brakować w nich mięsa!
Moim marzeniem jest to, żeby cząstka Bali znalazła się w Waszym domu i na Waszych talerzach. Marzenia trzeba sobie niezwykle wyraźnie obrazować. Być może to właśnie będzie pierwszy Wasz krok do wizualizacji tego, iż kiedyś przetestujecie te potrawy tu na miejscu? Mam nadzieje, iż pokochacie te dania równie szczególnie, jak ja je pokochałam.
Jeśli czytasz ten tekst i nie możesz się już doczekać gotowania, to po pierwsze chce Ci podziękować za to, iż jesteś ze mną, uwierzyłeś w ten projekt i we mnie. LINKI: https://whatannawears.com https://nusa-store.com Anna Skura to wydawca, blogerka, influencerka, założycielka firmy Nusa Store i mama 4-letniej Melodyjki.
Ma ponad 400 tys. Obserwatorów na Instagramie, gdzie dzieli się swoją nietypową codziennością. Prowadzi bloga „WhatAnnaWears" gdzie początkowo dzieliła się swoimi stylizacjami i tak zyskała pierwsze grono sympatyków.
Jest miłośniczką sportów arcytrudnych jak skoki spadochronowe. Spełnia się zawodowo w roli dyrektora kreatywnego swej prawidłowo prosperującej marki Nusa Store, która została wytwarzana z miłości do jej ulubionego miejsca na świecie - Bali.
Organizuje z sukcesem zbiórki charytatywne, w których potrafi zebrać zawrotne kwoty. Anna jest wszechstronną i przedsiębiorczą, a przy tym kochającą życie pasjonatką podróży, od lat jest inspiracją dla wielu kobiet.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Bali na Twoim talerzu, AZ#DEDCFEFFEB/DL-ebwm/epub. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.