Nanotechnologia jest jedną z najszybciej i burzliwie rozwijających się dziedzin nauki i technologii, w tym nanotechnologii żywności i kosmetyków. W ubiegłym roku, nanotechnologia przyniosła dochód sięgający ponad trylion dolarów amerykańskich. W zyskach przoduje inżynieria materiałowa i przemysł elektroniczny, a dalej przemysł farmaceutyczny, produkcja chemikaliów, zagospodarowanie przestrzeni kosmicznej, produkcja narzędzi, opieka zdrowotna i prace nad samorozwojem. Zatem nanotechnologia jest uważana za siłę napędową światowej ekonomii. Na rozwiązaniach nanotechnologicznych może skorzystaćtechnologia żywności i kosmetyków. Niniejsza książka prezentuje już znane jak jeszcze osiągalne użycia nanotechnologii produkcji żywności począwszy od rolnictwa i chowu zwierząt po gotowe produkty spożywcze, a także omawia kosmetyki kolejnej generacji wykorzystujące zdobycze nanotechnologii. Książka ta skierowana jest do czytelników o średnim nowoczesniu wiedzy z dziedziny nauk ścisłych i technologii. Może więc ona uzupełniać inne, istniejące już na rynku monografie na bardziej nowoczesnym poziomie. Autor - prof. Zw. Piotr Tomasik
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Zarys nanotechnologii zywności i kosmetyków. Darmowy odbiór w niemal 100 księgarniach!, AZ#47FBE400EB/DL-ebwm/pdf. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.