Zdjęcia produktu


Dobór metod oceny wybranych cech jakościowych żywności (Katarzyna Pawlak-Lemańska)

(biznes i ekonomia / 2019 / 183 / Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu / Katarzyna Pawlak-Lemańska / 9788366199194)
E-booki Katarzyna Pawlak-Lemańska
Dostepność na dzień 10.05.2024: w magazynie

Promocyjna oferta cenowa:

15,20 zł
Sklep TaniaKsiazka.pl
Przejdź do sklepu Najlepsza oferta w bazie!
Przejdź do sklepu 15,20 zł - najtaniej w bazie!

Prezentowana oferta sklepu TaniaKsiazka.pl jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.

Recenzje i opinie

Opis produktu Dobór metod oceny wybranych cech jakościowych żywności

W towaroznawstwie produktów spożywczych pojęcie jakości jest szeroko użytkowane i odnosi się równocześnie do i producenta, jak i do konsumenta żywności. Jakość, rozumiana jako zaspokojenie lub przekroczenie oczekiwań klienta, w odniesieniu do żywności obejmuje sporo przeróżnych aspektów i determinowana jest poprzez szereg czynników. Jej złożony charakter oddaje termin „całkowitej jakości żywności” (ang. Total food quality) obejmujący różnorodne cechy wynikające z natury i z jego oceny przez konsumenta. Szereg opisujących towar cech określa się za pomocą wachlarza technik i metod standaryzujących i obiektywizujących pomiar tych atrybuty produktów spożywczych, które wpływają na percepcję i zakup poprzez potencjalnych konsumentów. Przedstawiona monografia jest publikacją wpisującą się w trend interdyscyplinarnych badań dotyczących metod oceny i kontroli jakości żywności w sposób wielokierunkowy i holistyczny. Mieści problemy naukowe z pogranicza takich dyscyplin, jak towaroznawstwo, marketing, zarządzanie jakością czy badania nad zachowaniem i psychologią konsumenta. Głównym celem pracy była ocena jakości wybranych produktów żywnościowych uwzględniająca charakterystykę ich cech i pragnień konsumenta z nimi związanych z zastosowaniem metod fizykochemicznych, sensorycznych i konsumenckich. Do realizacji pracy wybrano kombinację progresywnych metod instrumentalnych oceniających jakość wewnętrzną oraz metod użytkowanych w badaniach konsumenckich opartych na pomiarach poszerzonej jakości oczekiwanej i doświadczanej.

Dane oraz specyfikacja:

  • Kategoria

    E-booki
  • Producent

    Katarzyna Pawlak-Lemańska
  • ISBN

    9788366199194
  • Autor

    Katarzyna pawlak-lemańska
  • Wydawnictwo

    Uniwersytet ekonomiczny w poznaniu
  • Ilość stron

    183
  • Rok wydania

    2019
  • Tematyka

    Biznes i ekonomia
  • Przecena

    -
  • Opinia użytkowników

    -

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

  • Dobór metod oceny wybranych cech jakościowych żywności (sklep TaniaKsiazka.pl)
    15,20 zł Sklep TaniaKsiazka.pl
    Przejdź do sklepu

W naszym rankingu znajduje się 1 promocyjnych ofert w cenie 15,20 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla Dobór metod oceny wybranych cech jakościowych żywności. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

Inne w kategorii E-booki