E-book – "Dieta antymiażdżycowa". Seria zdrowie. Zdrowe diety
Miażdżyca, postrach XXI wieku, to nie tylko, jak się powszechnie sądzi, choroba naczyń wieńcowych otaczających serce, ale dosłownie wszystkich tętnic w naszym organizmie! w głównej mierze i najszybciej atakuje naczynia mózgu, serca, nerek, kończyn dolnych. Na jej rozwój największy wpływ wywiera palenie papierosów, znikoma intensywność fizyczna, stres, nadwaga, a przede wszystkim niezdrowe odżywianie. Zmieniając złe nawyki żywieniowe, dość łatwo możemy zapobiec miażdżycy i związanym z nią chorobom, takim jak: zawał serca, udar mózgu czy silne bóle nóg. Niezwykle obfite znaczenie, zarówno profilaktyczne, jak i lecznicze, ma właściwa, niskotłuszczowa i niskocholesterolowa, dieta. Dlaczego i jaką dietę stosować w miażdżycy, co można jeść, a jakich towarów należy unikać? Odpowiedzi na te i inne pytania znajdą Państwo w znakomitym poradniku Barbary Jakimowicz-Klein. Autorka książki zagwarantuje, że przygotowanie odpowiednio skomponowanych posiłków nie jest zadaniem ponad siły. Konsekwencja i wypełnianie zaleceń dietetyków udoskonalenie i zażegnanie niebezpieczeństwa. Pamiętajmy, iż nasze zdrowie zależy od nas samych! A profilaktyka jest za każdym razem tańsza i przyjemniejsza aniżeli leczenie.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Dieta antymiażdżycowa. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.