Bestsellerowa seria ponad 3000 (!) oryginalnych przepisów polskiej kuchni, konwencjonalnej i współczesnej! Wśród nich: - przyprawy, zioła, mieszanki, marynaty, przystawki i przekąski (na zimno i na ciepło), - zupy, dania główne mięsne (z wołowiny, z cielęciny, z jagnięciny, z wieprzowiny, z dziczyzny i z drobiu), - ryby i owoce morza, dania główne jarskie, kluski, pierogi, makarony, nabiał, - warzywa na ciepło, sałatki warzywne, dodatki i sosy, ciasta i desery, - chleb i wypieki, - przetwory (z warzyw i grzybów, konserwy, wędliny, pasztety), sery, - nalewki, wina, piwa, miody.
Całość uzupełniona uwagami na temat sztuki dekorowania stołu i zasad savoir vivre. Wydanie znakomicie opracowane i zilustrowane. Kunszt edytorski, fachowość porad i artystyczne piękno ponad tysiąca barwnych ilustracji i rycin (!) czynią z tego albumu arcydzieło sztuki kulinarnej, luksusowy podarunek na każdą okazję i prawdziwe wydarzenie na rynku wydawniczym.
Dzieło, jakiego jeszcze nie było! prawidłowy podarunek dla gospodyń, miłośników prawidłowego i smacznego gotowania, właścicieli jadłodajni i restauracji.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Wielka księga kuchni polskiej t.1-2, 227139. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.