Zdjęcia produktu


Jak smakuje rok (Molik Marcin)

(2019 / 288 / Zwierciadło / Marcin Molik / broszurowa / 9788381321211)
Hobby i poradniki Molik Marcin
Dostepność na dzień 23.11.2024: w magazynie

Promocyjna oferta cenowa:

19,95 zł
Sklep TaniaKsiazka.pl
Przejdź do sklepu Najlepsza oferta w bazie!
Przejdź do sklepu 19,95 zł - najtaniej w bazie!

Prezentowana oferta sklepu TaniaKsiazka.pl jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.

Recenzje i opinie

Opis produktu Jak smakuje rok

Fine dining, kuchnia molekularna,casual dining,fast food- trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest za każdym razem aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość.

Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące aromaty kwitnących kwiatów lepiej aniżeli jagnięcina, szparagi i morele$1945 Co udoskonala nastrój w chłodny, jesienny wieczór lepiej niżeli gulasz z warzyw korzeniowych lub pieczona wołowina z aksamitnym purée z selera$1946 A jeśli zima niesie ze sobą ponure widoki i porywające wiatry, przynajmniej zapowiada początek sezonu truflowego.,,Jak smakuje rok" to książka, dzięki której będziecie mogli rozsmakować się w sezonowej kuchni, niekoniecznie tak oczywistej, jakby mogło się to wydawać na pierwszy rzut oka.

Szefowie kuchni nigdy nie przestają szukać inspiracji. Znajdują ją w dziecięcych wspomnieniach o tzw.,,comfort food", podróżach i daniach, które podziwiamy.najlepszą motywacją i równocześnie źródłem fantastycznych produktów jest sama matka natura.

Jeśli ktoś szuka inspiracji w naturze, źródło jego kreatywności nigdy nie wyschnie. To jest filozofia gotowania Marcina Molika. Sezonowe, lokalne produkty są dla niego inspiracją. Od nich zaczynają się pomysły na potrawy z mięs, ryb czy nabiału.

Wydawać żeby się mogło, że to skomplikowana sztuka, iż są produkty, których nie da się w domu poprawnie przygotować. Marcin Molik w swej książce zdradza kilka tajemnic szefów kuchni, które wywołują, iż dzięki prostym zabiegom gotowanie wytwornych potraw staje się nieskomplikowane.

Każdy z przepisów z książki,,Jak smakuje rok" oparty jest na wybranym produkcie sezonowym. Czy wyobrażaliście sobie, że z malin można zrobić chłodnik$1947 Albo ptasie mleczko z dyni$1948 Kurki prażone są rewelacyjnym dodatkiem do deserów, a świąteczne śledzie można zrobić w wiśniówce.

Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Konsultacje: Katarzyna Błażejewska-Stuhr - dietetyczka, psychodietetyczka.

Uwielbia smaczne i świeże produkty sezonowe. Propagatorka idei, iż jeść można prawie wszystko, byleby z umiarem. Jedna z założycielek grupy dietetyczek,,kobiety bez diety". Prowadzi audycję,,Z gruszki i z pietruszki" w Radio Kolor.

Aleksandra Błędowska - absolwentka dietetyki, promotorka zdrowego stylu życia, smacznego, a zarazem racjonalnego jedzenia. Gotuje z pasją tak,w trakcie przygotowania potraw zachować jak najwięcej potrzebnych nam składników.

Aby to, co świeże nie straciło smaku, zapachu, żeby było po prostu zdrowe i smaczne. Marcin Molik pochodzi z... Kuchni. Od najmłodszych lat interesował się gotowaniem. Każdą wolną chwilę spędzał w kuchni z dziadkiem i mamą.

To od dziadka zaraził się bakcylem do gotowania. Mama nauczyła go, jak wybrać najlepsze warzywa, do czego używać różnorodnych części mięsa i co zrobić, żeby nic się nie zmarnowało. To był początek idei,,no waste".

Podpatrywał, pytał, czasami eksperymentował. Już śladowy Marcin wiedział, iż w kuchni spędzi życie. I tak się stało. Szef kuchni, Marcin Molik nie zapomniał o swoich korzeniach.Czerpie inspiracje z naszej lokalności.

Jego specjalnością są nadzwyczajne, nietuzinkowe potrawy, przygotowane z prostych, sezonowych produktów.Osobiście kisi warzywa, wędzi mięsa, wędliny, ryby i sery. Ręcznie robi parówki z mięsa o najwyższej jakości i ponadto sam piecze chleb.

To jego,,baza". Zamiłowanie do sezonowości i lokalności nie przeszkadza mu w poszukiwaniach. Chętnie zwiedza świat, ponadto od kuchni. Ze swych kulinarnych podróży przywozi ciekawostki, które są nadzwyczajnym dopełnieniem klasycznej polskiej kuchni.

To wszystko powoduje, iż potrafi wyczarować naprawdę niezwykłe dania. Chłodnik z malin, śledzie w wiśniówce czy rzodkiewki w tempurze to dopiero początek. W swej książce przekazuje część swojej wiedzy i doświadczeń.

A jak już nabierzecie apetytu - szukajcie go w jego kuchni.

Dane oraz specyfikacja:

  • Kategoria

    Hobby i poradniki
  • Producent

    Molik Marcin
  • ISBN

    9788381321211
  • Oprawa

    Broszurowa
  • Autor

    Marcin molik
  • Wydawnictwo

    Zwierciadło
  • Ilość stron

    288
  • Rok wydania

    2019
  • Przecena

    -
  • Opinia użytkowników

    -

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

  • Jak smakuje rok (sklep TaniaKsiazka.pl)
    19,95 zł Sklep TaniaKsiazka.pl
    Przejdź do sklepu

W naszym rankingu znajduje się 1 promocyjnych ofert w cenie 19,95 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla Jak smakuje rok. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

  • Jak smakuje rok - Molik Marcin

    Zobacz w sklepie Jak smakuje rok - Molik Marcin
    Molik Marcin
    Fine dining, kuchnia molekularna,casual dining,fast food- trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest za każdym...
    19,95 zł

Inne w kategorii Hobby i poradniki