Czy jedząc ekologiczną żywność będziemy żyć dłużej? Czy gluten jest zawsze zły czy to chwilowa moda? Jak laktoza wpływa na nasze życie zdrowie? Czy powinniśmy unikać modyfikowanej żywności? W dzisiejszym świecie pełnym coraz to nowych odkryć dotyczących zasad żywienia i lubianych diet, z łatwością się pogubić.
Nie jesteśmy w stanie śledzić wszystkich nowinek naukowych ani też ich zweryfikować. Krystyna Naszkowska postanowiła sprawdzić u źródła jak jest naprawdę. Czy jaja nas żywią czy trują? Czy masło jest zdrowsze od margaryny? Czy mięso zmienia nas w zadziornych drapieżników? Czy żywność genetycznie modyfikowana to dobrodziejstwo czy przekleństwo? Czy istnieje dieta nieprzeciętna? Krystyna Naszkowska rozmawia z dietetyczką, bioetykiem, genetykiem i ekspertami od żywienia człowieka.
Naukowcy, w rozmowie z autorką, opierając się na wynikach najnowszych badań naukowych rozprawiają się z mitami, które funkcjonują od lat. Ich odpowiedzi bywają zaskakujące. Warto je poznać by móc świadomie modyfikować dietę i żyć zdrowiej.
nowe wydanie książki, uzupełnione o rozmowy uwzględniające najnowsze badania naukowe dotyczące żywienia człowieka. Krystyna Naszkowska publicystka i reporterka Gazety Wyborczej od pierwszego numeru. Studiowała na Wydziale Ogrodnictwa SGGW.
Związana z opozycją demokratyczną. Po wprowadzeniu stanu wojennego utrzymywała się z własnego gospodarstwa sadowniczego. Autorka książek: Jedz, co chcesz (2013) Polskie rody biznesowe (2014), Wygnani do raju, szwedzki azyl (2017), Ani tu, ani tam, Marzec 68-powroty (2018).
Tytuł Jeść czy nie jeść rozmowy z ekspertami o zdrowym odżywianiu Autor Krystyna Naszkowska Wydawnictwo Zwierciadło EAN 9788381321112 ISBN 9788381321112 Kategoria Poradniki\Uroda i zdrowie liczba stron 240 Format 15x21x1.8 cm Rok wydania 2019 Oprawa Miękka ze skrzydełkami Wydanie 2 Waga 0.368 kg
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Jeść Czy Nie Jeść Rozmowy Z Ekspertami O Zdrowym Odżywianiu - Krystyna Naszkowska. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.