Naszą przygodę zacznijmy od rosołu. W mojej książce odnajdziesz 35 przepisów na to, jak wykorzystać rosół jako bazę do innych dań. Pokażę Ci ile potraw można z niego wyczarować. Konwencjonalny, dla niektórych to woda z warzywami, a dla innych wyjątkowo wymagająca potrawa. Ja myślę, że ma ogromny potencjał, dlatego także chciałabym Cię zachęcić i pokazać jak można przetransformować ten cudowny wywar. 35 przepisów,każdy rozdział to zbiór innych przepisów i wskazówek. Dania są prędkie w realizowaniu, tanie i oczywiście z produktów, które mamy w domu albo sądostępne.
Czy zdarza Ci się, iż po niedzielnej uczcie, zostaje Ci jeszcze rosół z całym swoim warzywno-mięsnym dobrodziejstwem? Zastanawiasz się co z tym zrobić i tak jak ja, nie uwielbiasz marnować jedzenia, a co za tym idzie, pieniędzy? To ta książka jest właśnie dla Ciebie!
Laura Gwar
Na nowo pokochasz to, co jesz!
Witaj, pozwól, że napiszę kilka słów o sobie…
Zaskoczę Cię, jeśli Ci powiem, że nie jestem szefem kuchni? Jestem kimś równie ważnym, mianowicie mamą dwóch nadzwyczajnych szkrabów, gdzie każdy z nich ma inne kryteria kulinarne i to właśnie przeważnie oni zainspirowali mnie do stworzenia bazy smacznych, prostych przepisów, a co najważniejsze nasza kuchnia opiera się na zasadzie-ZERO WASTE. W mojej książce pokażę Ci, jak zastosować potencjał Twojej lodówki, tak żeby produkty dnia poprzedniego dostały „drugie życie”, były proste w wykonaniu, a także smakowały domownikom. Zabiorę Cię w małą podróż kulinarną, gdzie prawdopodobnie zaskoczę Cię ilością jedzenia, które było poprzez Ciebie niewykorzystywane. Mam nadzieję, iż pomogę Ci odkryć drogę w tworzeniu najkorzystniejszych wersji potraw „zero waste” co za tym idzie, będzie to z Twojej strony świadoma próba niegenerowania zbyt wielu resztek. Zapraszam do lektury i wierzę, iż z moją małą pomocą będziesz najkorzystniejszym szefem kuchni w swoim domu.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Rosół to nie nuda - zero waste, AZ#7A6E14B2EB/DL-ebwm/pdf. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.