Książka „Atlas Rzepak. Identyfikacja agrofagów, niedoborów pokarmowych i innych czynników” pod redakcją prof. Dr hab. Firma Mrówczyńskiego i dr inż. Przemysława Strażyńskiego to kompendium wiedzy na temat tej uprawy. W publikacji znajdują się dane na temat chwastów, szkodników i chorób i fitoplazm, ich obecność, opisy, krzywdzącość, a także sposobach ograniczania. Opisane zostały szkodniki pojawiające się w magazynach rzepaku. W książce znajdują się opisy niedoborów pokarmowych, a także rola i znaczenie plonotwórcze makro – i mikroelementów. W Atlasie Rzepak zostały zawarte w dodatku zagadnienia związane z doborem i hodowlą odmian, niechemiczną ochroną roślin, organizmami pożytecznymi, a także czynnikami abiotycznymi mającymi wpływ na wzrost i rozwój rzepaku. Pozycja mieści 256 stron opisów i około 300 fotografii, które pozwalają producentom rolnym na użycie wiedzy w swoich gospodarstwach.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Atlas rzepak - chwasty, choroby, szkodniki, niedobory, AT-R. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.